Astsubay Karakaya'dan tokat gibi sözler: Biz evlat katili değiliz

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2018 14:17

Hakkari'deki kalleş saldırıda eşi ve bebeği şehit olan Astsubay Çavuş Serkan Karakaya konuştu. Karakaya, "Vatana iki canımızı verdik, feda olsun. Kanını yerde bırakmayacağız. Biz evlat katili değiliz" dedi.

Haberin Devamı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu eşi Nurcan Karakaya ve bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya'yı kaybeden Astsubay Çavuş Serkan Karakaya açıklama yaptı.

Astsubay Karakaya şunları söyledi:

"Diyecek bir şeyimiz yok, vatan sağ olsun. Vatana iki canımızı verdik, feda olsun. Kanını yerde bırakmayacağız. Sürpriz yapmak için yanıma çıktı. İki saat oturduk, iki saat sonra indi. 15 dakika sonra da patlama oldu zaten.

Patlama sesini duydum. Ben üst bölgesinden takip ediyordum eşimi, kaybolduğu noktada zaten patlattılar. Ben silahımı alıp indim zaten. Allah onları kahreylesin. Biz evlat katili değiliz. Kanını yerde bırakmayacağız. Gelip benden sorsalardı ama çocuğumdan eşimden sormuşlar; bakacağız. Vatan sağ olsun. Vatan yoluna iki canımız feda olsun. Vatan sağ olsun inşallah."

Haberin Devamı

PATLAYICI MUTFAK TÜPÜNE HAZIRLANMIŞ

Anne ve bebeğin cenazeleri yapılan törenin ardından memleketlerine uğurlanırken, olaya ilişkin detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

Patlamanın ardından bölgeden kaçan teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyonlar başlatılırken, miktarı ve cinsi araştırılan patlayıcıyı PKK’lı teröristler uzaktan kumandayla infilak ettirdiği belirtildi.

Hain tuzakta anne ve bebeğinin içinde bulunduğu otomobil hurda yığına dönerken, patlamanın olduğu noktada ise yaklaşık 5 metre çapında, 3 metre derinliğinde bir çukur oluştu. Hurda yığınına dönen aracın ise patlamanın şiddetiyle yaklaşık 20 metre uzağa fırladığı görüldü. Araç alınan geniş güvenlik önlemleri altında bugün bölgeden kaldırılarak ilçe merkezine götürüldü. (Behçet DALMAZ-Yaşar KAPLAN / YUKSEKOVA - Hakkari - DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!