Astronotlar ikinci uzay yürüyüşünde

Güncelleme Tarihi:

Astronotlar ikinci uzay yürüyüşünde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2001 12:43

Uluslararası Uzay İstasyonu'na yeni yerleştirilen hava emniyetli giriş koridoruna hava tanklarının eklenmesi çalışmaları için, iki astronotun uzay yürüyüşü, kısa bilgisayar arızasının ardından gecikmeli olarak başladı.

Haberin Devamı

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından yapılan açıklamaya göre, uluslararası istasyona geçen hafta kenetlenen ve istasyona yeni giriş koridoru monte eden Amerikan uzay mekiği Atlantis'ten 2 astronot, gecikmeli başlayan ikinci uzay yürüyüşlerinin ilk 3.5 saatinde, istasyondaki 2 astronotun çalıştırdığı robot kolların yardımıyla, iki hava tankını giriş yolu modülünün dış duvarlarına yerleştirdi.

Uzay yürüyüşlerinde istasyona giriş-çıkışta kullanılacak modüle hava sağlayacak nitrojen ve oksiyen hava tanklarından bir çiftinin daha, yapılacak üçüncü uzay yürüyüşünde monte edilmesi bekleniyor.

Uzay yürüyüşü yapacak astronotların uzay istasyonuna giriş ve çıkışlarında kullanmaları için yapılan, 6.5 ton ağırlığındaki ve 164 milyon dolara mal olan hava emniyet sistemli giriş koridoru modülü, istasyona hafta sonunda yerleştirilmişti. Bu modül olmadan Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki astronotların uzay yürüyüşü yapabilmeleri için bir uzay mekiğinin istasyona kenetlenmiş olması gerekmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!