Astronot heykelini söküp denize attılar

Güncelleme Tarihi:

Astronot heykelini söküp denize attılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2009 15:07

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’ndeki yat limanına 1997 yılının Temmuz ayında dikilen ve dün öğle saatlerinde vatandaşların ihbarı üzerine kaybolduğu anlaşılan ABD’li Astronot Jim Reilly’nin heykeli, Bedir Adası açıklarında kolu kırılmış halde denizin dibinde bulundu.

Haberin Devamı

Marmaris Belediyesi tarafından 1997 yılında Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Görevlisi Rahmi Atalay'a yaptırılan ve turistik ilçenin simgesi haline geldiği için çok sayıda yerli- yabancı tatilcinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdiği astronot heykeli, önceki gece kayboldu. 1.75 santimetre boyunda ve 12 kilogram ağırlığındaki, fiberglastan yapılma, Marmaris Kalesi’nin önündeki heykelin yerinden sökülüp kaybolduğu vatandaşlar tarafından fark edildi. İhbar üzerine harekete geçen Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün yoğun bir araştırma başlattı. Kayıp heykelin denize atılmış olabileceği ihtimalini göz önünde bulunduran polis, sualtı ekiplerini ve tecrübeli dalgıçları seferber etti. Yat limanındaki güvenlik kameralarının çalışmıyor olması ekiplerin işini zorlaştırırken, ilk gün yapılan dalışlardan sonuç elde edilemedi.

Haberin Devamı

SOL KOLU KIRILMIŞ

Bugün ise balıkçıların Bedir Adası önlerinde siyah bir cismin yüzdüğü ihbarı ekipleri harekete geçirdi. Çalışmalar, heykelin söküldüğü yat limanına 2.5 mil uzaklıktaki Bedir Adası önlerinde yoğunlaştı. Öğle saatlerindeki dalışlarda, denizin dibinde ABD’li Astronot Jim Reilly’nin heykeline ulaşıldı. Heykelin sol kolunun kırılmış olduğu görüldü. Deniz polisi tarafından vinç yardımıyla sudan çıkarılıp bota alınan heykel, bakımı yapılmak üzere Marmaris Belediyesi Araç Otoparkı’ndaki Marangozhane Bölümü’ne getirildi.


Olayla ilgili soruşturma sürerken, heykelin dikildiği yerin 30 metre gerisinde bulunan İngiltere Konsolosluğu'nun kamera kayıtları da incelemeye alındı.

‘TÜRK BAYRAĞINI UZAYA GÖTÜREN ASTRONOT’

Heykelin yapıldığı dönem Marmaris Belediye Başkanlığı görevini yürüten ANAP’lı İsmet Karadinç, “Heykel bulunduğu için çok sevindim. Bu eser, bizim bayrağımızı uzaya götüren ABD’li astranota saygı içeriyordu. Umarım yerinden sökülmesinin altından başka nedenler çıkmaz” dedi.


Marmaris'teki heykel, Kasım 1997’de uzaya fırlatılan mekikte bulunan ABD’li Astronot Jim Reilly’in yanında Türk bayrağı götürmesine teşekkür amacıyla dikildi. 6 Temmuz 1997'de Marmaris Yat Limanı’na yerleştirilen heykel, astronottan çok dalgıça benzediği yönünde eleştirilere de hedef olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!