Asmamızı Gül’ün imzası engelledi

Güncelleme Tarihi:

Asmamızı Gül’ün imzası engelledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2007 02:00

Erdoğan’ın Kayseri’deki, "Apo’yu sen niye asmadın?" sözlerine Erzurum mitinginde yanıt veren Bahçeli, "Asılmasını engelleyen 11. protokolün altında benim değil, senin 2 yardımcın Gül ve Şener’in imzaları var. İftira atıyorsun" dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın niye asılmadığı konusundaki tartışma dün de seçim meydanlarında devam etti. Başbakan Kayseri’den Bahçeli’ye "Apo’yu sen niye asmadın?" diye sorarken, yanıt Bahçeli’nin Erzurum mitinginden geldi. "Ona 11. protokol engel oldu" diyen ve Başbakan’ı "Allah’tan korkmaz adam" olarak niteleyen Bahçeli, protokolün altında da Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile Devlet Bakanı Abdüllatif Şener’in imzalarının bulunduğunu söyledi. Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın MHP’ye yönelik eleştirilerine dün Erzurum’daki mitinginden şöyle yanıt verdi:

İFTİRA EDİYOR

Meclis’te 129 milletvekili ile 57. koalisyon hükümetinin 3 ortağından biriydik. Allah’tan korkmaz adam; MHP’ye neden iftira ediyorsun. Sen 4 yıl 8 aydır tek başına iktidarsın. Meclis’te yeterli çoğunluğun var. Neden asmıyorsun? Senin kadar çoğunluğumuz olsaydı o zaman görecektin asılıp asılmayacağını ama astırmadılar. Engel oldular.

11. PROTOKOL

Apo’nun asılmasını engelleyen 11. protokolün altında benim ve MHP’nin değil, senin 2 yardımcın Abdullah Gül ve Abdüllatif Şener’in imzaları var. Bize iftira atıyorsun.

ORTA HALLİYİM

Başbakan olmadan ve olduktan sonra dünyayı aylak aylak dolaşan sen değil misin? Kaç kişiyle nereye, ne kadar harcırah alarak gittin? Ben yurtdışı harcırahı almadım. Sen o kadar ülkeyi çoluk çocukla gezdin dolaştın. Trilyonları cebine indiriyorsun, MHP’nin orta halli genel başkanına iftira atıyorsun.

BORAZANCI

Bu çağrısı ile Başbakan PKK ile masaya oturma hevesini koruduğunu gösteriyor. Başbakan’a soruyorum 36 etnik gruptan nasıl tek millet çıkaracaksın. Başbakan, senin zihnin bulanık, aklın karışık. Terörist senin aklını karıştırmış bölünmeye neredeyse ikna etmiş. Bize göre Türk milleti bölünmez bir bütündür. Bölücülüğün borazanını öttürüyor, onları sözde özgürlük mücadelesine çağırıyorsun.

CAHİLİYE KAVİMCİSİ

Sen cahiliye döneminin kavimciliğine takılıp kalmışın. Millet gerçeğinden haberin yok. Milletin nasıl bir güç olduğunu bilmiyorsun. Kaynaşmış bu millet sana hak ettiğin cevabı sandıkta mutlaka verecek. Günü geldiğinde ayrımcılığın hesabı senden ve yandaşlarından mutlaka sorulacak.

Al sana ip as da görelim

Yağmurlu bir günde Erzurum’un İstasyon Meydanı’nda halka seslenen Bahçeli, Erdoğan’a yüklendi. Kürsüden çıkardığı ipi gösterip, atan Bahçeli, "MHP’yi ’asmadı’ diye itham edeceğine, asacak ip mi bulamıyorsun? Al sana ip. Bölücü başını asabiliyorsan sen as" dedi.

Dadaş Asenalar

MHP’nin Erzurum mitingine ’Asenalar’ damgasını vurdu. Mitinge gencinden yaşlısına, türbanlısından türbansızına kadınlar büyük ilgi gösterdi. Türbanlı, başörtülü ve başı açık kadınlar, Bozkurt işareti yaparak ve sloganlar atarak Bahçeli’ye büyük destek verdi. Asena adı Ergenekon Destanı’nda Türklere çıkış yolunu gösteren dişi kurttan geliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!