Aslı'nın ölümünde site yönetimine dava

Güncelleme Tarihi:

Aslının ölümünde site yönetimine dava
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2010 12:25

ANTALYA'da 21 Nisan günü oturduğu evlerinin bulunduğu sitenin bahçesinde foseptiğe düşerek boğulan 8 yaşındaki Aslı Keçeci'nin ölümüyle ilgili, sitedeki 5 yönetici hakkında, ‘taksirle ölüme neden olma’ suçlamasıyla 3'er yıldan 6'şar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Teomanpaşa Mahallesi Sinem Sitesi A Blok 3'üncü katta oturan Yeliz- Cumali Keçeci çiftinin tek çocukları Aslı, geçen 21 Nisan'da annesi tarafından komşu apartmana börek almak için gönderilmiş, apartmandan çıkan Demirgül İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi Aslı Keçeci, site bahçesinden karşıdaki apartmana geçerken kapağı açık unutulan foseptiğe düşerek ölmüştü. Balkondan izlediği kızının düştüğünü gören 4 aylık hamile anne Yeliz Keçeci ile kızıyla aynı okulda öğretmenlik yapan baba Cumali Keçeci fenalaşmıştı.

Aslı Keçeci'nin foseptikte boğularak ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili Antalya Cumhuriyet Savcısı Mehmet Murat Ferhat tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcı Mehmet Murat Ferat'ın hazırladığı iddianamede, Aslı Keçeci'nin, foseptiğe düşerek, suda boğulmaya bağlı mekanik asfiksi sonucu yaşamını yitirdiğini hatırlatıldı. İddianamede, sorumluların ve kusur durumlarının tespiti amacıyla bilirkişi tayin edildiğ belirtilerek rapora yer verildi. Bilirkişi raporuna göre, foseptiğin bulunduğu yerin gezinme alanı olması nedeniyle Aslı Keçeci ile olayın bir gün öncesinde çukuru ilaçlayan temizlik görevlilerine de mevcut kapağı yerine koymaları nedeniyle kusur verilmediği belirtildi.

Sitenin yöneticileri Hüseyin Hastürk (49), İsa Keskinoğlu (51) ve Mehmet Erdoğan (56) ile A Blok yöneticileri İbrahim Zengin (55) ve Hulusi Karataş'ın (56) ise foseptiğin orijinal çukur kapağının daha öncesinde kırılmış, mevcut yuvadan küçük kapağın yerleştirilmiş olması nedeniyle foseptiğin bakım ve onarımını yapmadıkları gerekçesiyle olayda asli kusurlu oldukları iddia edildi.

Site yöneticilerinin, orijinal olmayan kapağı foseptik üzerine koyarak kullanmaları nedeniyle Aslı Keçeci'nin ölümüne neden oldukları öne sürülen iddianamede, bilirkişi raporu, keşif ve otopsi tutanakları ile tanık beyanları delil gösterilerek, 5 yöneticinin ‘taksirle ölüme neden olma’ suçlamasıyla 3'şer yıldan 6'şar yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Antalya 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianameyle dava açılırken, site yöneticisi 5 sanığın tutuksuz yargılanmalarına önümüzdeki aylarda başlanılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!