Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay ilk kez hakim karşısında 

Güncelleme Tarihi:

Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay ilk kez hakim karşısında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2016 13:08

Özgür Gündem gazetesine yönelik soruşturma kapsamında "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklanan yazarlar Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Haberin Devamı

 Mahkeme kararı ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi yayın danışma kurulu üyesi yazar Aslı Erdoğan, dilbilimci Necmiye Alpay, gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü İnan Kızılkaya ve Genel Yayın Yönetmeni Zana Bilirkaya, "terör örgütü üyeliği" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanmıştı. 

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yapıldı. Duruşmayı Fransa, İsviçre, İsveç, İngiltere ve Almanya Konsolosluklarından temsilciler, CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Barış Yarkadaş ve Selina Doğan ile Fransız yazarlar ve Alman yayıncılar da takip etti.  İddianamenin okunmasının ardından sanıkların savunmalarına geçilen duruşmada ilk savunmayı Aslı Erdoğan yaptı. 

Haberin Devamı

"HUKUK VARMIŞ GİBİ SAVUNMA YAPACAĞIM" 

Erdoğan savunmasına, "Hukuk varmış gibi yapacağım" diyerek başladı. Bütünüyle yasal bir gazetenin  hiçbir yetkisi bulunmayan yayın kurulunda yer aldığı için tutuklandığını söyleyen Erdoğan, "18 yıl önce Radikal Gazetesi'nde başladığım yazılarımın hiç birine dava açılmadı" dedi. 

Yazılan iddianame ile temel hukuk ilkelerinin çiğnendiğini söyleyen Erdoğan, "En acısı 26 yıl 8 kitap, yüzlerce yazı yazmış bir yazarın cımbızla seçilen yazılarından suçlanması" ifadelerini kullandı. "Ben bir yazarım benim var oluş amacım anlatmak" diyen Aslı Erdoğan, "Örgüt üyeliği suçlaması için gösterilen tek delil, gazetenin künyesinde yazan ismim" dedi.  

BAKMADAN GEÇME!