Sınıflandırma Sonuçları E-Devlet ve As.Ş.Bşk.lıklarından Açıklandı - Bedelli askerlik yerleri nasıl nereden sorgulanır?

Güncelleme Tarihi:

Sınıflandırma Sonuçları E-Devlet ve As.Ş.Bşk.lıklarından Açıklandı - Bedelli askerlik yerleri nasıl nereden sorgulanır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2021 11:38

Bedelli askerlik yerlerini bekleyen binlerce asker adayı, celp ve sevk dönemleri ile ilgili temel eğitim yapacakları birlikleri, Milli Savunma Bakanlığı'nın duyurusunun ardından e devlet ekranı üzerinden öğrenebiliyor. Askerlik yerleri T.C kimlik numarası ile sorgulanıyor. İşte, MSB 2021 bedelli askerlik yerleri şubat celp ve sevk dönemleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

2021 askerlik yerleri için geri sayım sona erdi. TSK bünyesinde silah altına alınacak olan kişiler şubat celp ve sevk dönemleri ile ilgili yapılan duyurunun ardından görüntüleniyor. Bedelli askerlik başvurusu yapmak için şubelere gitmeye gerek kalmadan E-Devlet üzerinden işlemler tamamlanmıştı . Başvurular 31 Aralık 2020 saat 18.00'de sona ermişti.

ASAL tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:" Ocak/Şubat/Mart 2021 Döneminde Sevke Tabi Yedek Subay, Yedek Astsubay, Erbaş/Erler İle 2021 Yılında Bedelli Askerlik Statüsünde Silahaltına Alınacak Yükümlülerin Sınıflandırma Sonuçları E-Devlet ve As.Ş.Bşk.lıklarından Açıklanmıştır."

Sınıflandırma Sonuçları E-Devlet ve As.Ş.Bşk.lıklarından Açıklandı - Bedelli askerlik yerleri nasıl nereden sorgulanır

Haberin Devamı

Bedelli askerlik sonuçları için başvuru bilgilendirmesinde "Bedelli askerlikten yararlanacak yükümlülerin kimlikleri, celp ve sevk dönemleri ile temel eğitimi yapacakları birlikleri 2021 yılı Ocak ayında e-Devlet ve askerlik şubelerinden duyurulacaktır." İfadelerine yer verilmişti.

2021 SEVK TARİHLERİ TSK DUYURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

2020 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR?

Bedelli askerlik ücreti hesaplanırken katsayı dikkate alınıyor. Geçtiğimiz yıl Ocak/Haziran döneminde katsayı 0.146061 iken Temmuz/Aralık döneminde 0.154461 olarak gerçekleşti.

Ocak/Haziran döneminde bedelli askerlik 35 bin 54 lirayken Temmuz/Aralık döneminde 37 bin 70 lira oldu.

Dövizle askerlik Ocak/Haziran döneminde 5261 euroyken, Temmuz/Aralık döneminde 5563 euro oldu.

BAKMADAN GEÇME!