Askerlik süresi kısalacak mı?

Güncelleme Tarihi:

Askerlik süresi kısalacak mı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2016 12:23

Geçtiğimiz günlerde yurt dışında yaşayan askerlik yaşı gelmiş kişilerin yaptığı dövizli askerlik tutarının düşürülmesi gündemdeydi. Meclise giden tasarı ile beraber dövizli askerlik 1000 euroya düşürüldü. Askerlikle alakalı yapılan bu son değişikliğin ardından ise ‘Askerlik süresi kısalacak mı?’ sorusu gündeme geldi.

Haberin Devamı

ASKERLİK SÜRESİ KISALACAK MI?

Genel Seçimlerde CHP tarafından yapılan açıklamalarda 12 ay olan askerliğin 6 aya düşürüleceği vaadleri verilmişti. Geçtiğimiz günlerde ise askerlik süresinin 3 aya düşürüleceğine dair bazı iddialar ortaya atılmıştı. Askerlik süresinin kısalması ile alakalı iddialara Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’dan açıklama geldi. 

Askerlik süresi kısalacak mı

Askerliğin 3 aya indirilmesiyle alakalı herhangi bir çalışma olmadığını söyleyen Yılmaz, konuyla alakalı yapılan bazı haberlerde belirtildiği gibi 3 aylık temel eğitimin ardından kalan askerlik süresinin belirlenen miktarda ücret ödeyerek tamamlanmasının mümkün olmayacağını ifade etti.

Haberin Devamı

ASKERLİK SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR

Devlet kapısı ile alakalı tüm işlemlerin tek bir çatı altında toplanmasıyla beraber sorgulama işlemleri de büyük bir kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir. Eskiden saatlerce sıra beklenerek halledilebilen devlet işleri şimdilerde tek bir tıkla çözüme kavuşturulabiliyor. Askerlik durum sorgulama işlemi de e-devlet üzerinden yapılabilmektedir. Herhangi bir PTT şubesinden 2 TL karşılığında alacağınız e-devlet şifresiyle ‘https://www.turkiye.gov.tr/askerlik-durum-belgesi-sorgulama’ bağlantısından askerlik sorgulama işleminizi gerçekleştirebilir ve durum belgesi alabilirsiniz.

Askerlik süresi kısalacak mı

 

BAKMADAN GEÇME!