Askeri tim ve polise PKK’dan bombalı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Askeri tim ve polise PKK’dan bombalı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2014 23:24

YAPIMI devam eden baraj, karakol ve kalekollara yönelik saldırı, kundaklama, kaçırma ve araç yakma eylemleri yapan PKK, polis ve askeri time bombalı saldırı düzenledi.

Haberin Devamı

Dün Van’ın Saray ilçesinde bulunan Kapıköy Sınır Kapısı’na giden zırhlı polis aracının Keçikayası mevkisinden geçişi sırasında, saat 14.00 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamada ölen ve yaralanan olmadı ancak zırhlı araçta küçük çaplı maddi hasar oluştu. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Yine Van’da, Gürpınar İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli 15 kişilik komando timinin, dün sabah saatlerinde yol güvenliğini sağlamak amacıyla önlem aldığı Güzelsu ile Sevindik Mahallesi arasında, daha önce PKK’lılarca döşenen patlayıcı uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Büyük gürültü ile meydana gelen patlamada ölen ve yaralanan olmazken bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

BARAJ ÇALIŞANLARINA TEHDİT MEKTUBU

Öte yandan PKK, Mardin’in Dargeçit ilçesinde yapımı süren Ilısu Barajı’nda çalışanları tehdit etti. 2 gün önce baraj şantiyesinde çalışan bir aracı yakan PKK’nın tehdit mektubunda, birçok çalışanın isimleri yazılarak çalışmayı bırakmaları istendi. PKK’nın silahlı kanadı HPG tarafından, ‘Ilısu Barajı’nda çalışan tüm insanlara’ başlığıyla yazılan mektupta, çalışanlar can ve mal güvenliği ile tehdit edildi. Mektupta, daha önce bu kişilerin uyarıldığı ama uyarının dikkate alınmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

VALİLİK AÇIKLAMASI

Bu arada, PKK’nın gençlik yapılanması olan ve kendilerini ‘Asayiş birimi’ olarak adlandıran Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’nin (YDG-H), Diyarbakır’ın Sur ilçesinde önceki gece uyuşturucu operasyonu düzenlediği iddiaları Diyarbakır Valiliği’nce yalanlandı. Valilikten yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yüzleri kapalı ve silahlı yasadışı terör örgütü mensuplarının vatandaşları durdurup kimlik sordukları, kahvehanelere girdikleri ve bazı vatandaşları sopalarla dövdükleri iddia edilmektedir. Bu haberler tamamen gerçek dışıdır. Diyarbakır’da huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik provokatif eylemlere karşı tedbir alınmaktadır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!