Askeri helikopter zorunlu iniş yaptı

Güncelleme Tarihi:

Askeri helikopter zorunlu iniş yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2008 07:26

BİNGÖL’den görev uçuşu için havalanan bir askeri helikopter yoğun sis ve şiddetli yağış nedeniyle merkeze bağlı Gözeler Köyü yakınlarında zorunlu iniş yaptı.

Haberin Devamı

Bingöl’deki 49’uncu Motorize Piyade Tugay Komutanlığı’ndan, bölgedeki karakollara gıda ve mühimmat götürmek üzere havalanan UH 1 tipi helikopter Gözler Köyü semalarına geldiğinde hava muhalefeti nedeniyle yoluna devam edemedi. Helikopter pilotu, saat 16.30 sıralarında zorlu hava koşullarına rağmen helikopterleri bulduğu düzlük bir araziye indirmeyi başardıktan sonra merkezi arayarak araziye zorunlu iniş yaptığını bildirdi.

Helikopterin zorunlu iniş yaptığı bölgeye 49’uncu Motorize Piyade Tugay Komutanlığı’ndan havalanan bir başka helikopterle teknik ekip ve yardım ulaştırıldı. Helikopterin inişi sırasında herhangi bir zarar görmediği ve teknik incelemenin ardından yeniden havalanıp birliğine dönmesinin beklendiği belirtildi.

Gözler Köyü'nden helikopterin zorunhlu iniş yaptığı görenler, “O sırada hava çok kötüydü. Helikopter çok alçaktan uçtu, hatta hayvanlar ürktü. Pilot hemen inemedi, birkaç tur attıktan sonra düzlük bir bölgeye iniş yaptı. Bir süre sonra ikinci bir helikopter geldi” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!