Askere hakaret davası

Güncelleme Tarihi:

Askere hakaret davası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

FP milletvekili adayı Nazlı Ilıcak hakkında, yayın yoluyla askere hakaret etmek suçundan 6 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Ilıcak, yazılarında, hükümeti askerlerin belirlediğini vurgulayan ifadeler kullanmıştı.

Fazilet Partisi İstanbul milletvekili adayı ve Yeni Şafak Gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak'a, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün suç duyurusunda bulunması üzerine, ‘Devletin askeri kuvvetlerini neşren tahkir ve tezyif’ ettiği suçlamasıyla kamu davası açıldı.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada Nazlı Ilıcak ve gazetenin Sorumlu Müdürü Ali Teker 6 yıla kadar ağır hapis istemiyle yargılanacak.

Ilıcak'ın, ‘Çevik Bir Hükümet’ başlıklı 5 Aralık 1998 tarihli köşe yazısında, ‘‘...Hatipoğlu, uzlaşmayı ve demokrasiyi savunuyor, buna mukabil Çevik Bir'in ulu orta çıkışlarıyla ahengin bozulmasından yakınıyordu... Mengi'nin tavsiyesine uyarsa, Demirel, Çevik Bir hükümet kurmak için Anayasayı çiğneyecek. Böyle birşey olağan yollardan, askerlerle işbirliği olmadan gerçekleşebilir mi? Hayır...’’ dediği bildirildi.

Ilıcak, yine 24 Aralık 1998 tarihli gazetede yayımlanan ‘Çevik Bir Çankaya Hükümeti’ başlıklı yazısında da, ‘‘Ordunun bazı fertleri baskı mı yapıyor? Görevi Tansu Çiller'e verme, kabineye Faziletli bakan alma mı diyor? ... Yalım Erez'in 'Çevik' irtibatları var. ...Görevlendirilmesinin arkasında medyanın, büyük sermayenin ve bazı çevik kuvvetlerin olduğu şüphesini taşıyoruz. ...Görülüyor ki, Türkiye'deki gayri tabiiliği vurgulayan ‘Çevik Bir Çankaya Hükümeti’’ kurulma yolunda...’’ dediği gerekçesiyle devletin askeri kuvvetlerini yayın yoluyla tahkir ve tezyif etmekle suçlandı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!