Askerden elini Erdoğan çeksin

Güncelleme Tarihi:

Askerden elini Erdoğan çeksin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2009 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, askerlerin sivil mahkemede yargılanmasını öngören yasayla ilgili, "Umut ediyorum Cumhurbaşkanı Türkiye’yi rahatlatacak bir karar alacaktır, almalıdır" dedi.

Baykal, dün akşam Star TV Ana Haber Bülteni’nde gündemle ilgili soruları yanıtladı. Askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasını öngören yasanın oldu bittiyle halledilmek istenmesinin düşündürücü olduğunu belirten Baykal şunları söyledi: "Bunun anayasaya aykırı olduğu tartışma götürmez bir gerçek. Niçin yapıldığını sorgulamak lazım. Başbakan bu konuda tam bir çelişkiler yumağı içinde. Sayın Cumhurbaşkanı, umuyorum, diliyorum bu konuda doğru bir değerlendirme yapacaktır. Hem anayasa bakımından yapacaktır hem de böyle bir düzenlemenin uygun olmadığını görerek bu değerlendirmeyi yapacaktır. Bunu geri çevirecektir."

CHP lideri, yasanın veto edilmesi halinde hükümetle görüş alışverişinde bulunup bulunmayacağı sorusu üzerine, "Bu konuda elbette, yasanın çıkarıldığı biçimde değil ama makul bir ihtiyaç varsa, o doğrultuda gereken yapılır" yanıtını verdi.

Orayı karıştıran Başbakandır

"Her zaman hesap vermeye hazır olduklarını" ifade eden Baykal, "Başbakan’ın kendi hesabını vermesi gerekir ve Başbakan elini askerden, ordudan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden çekmelidir. Orada olan bizzat Başbakan’ın elidir, orayı karıştıran bizzat Başbakandır. Başbakan elini yargı organından, mahkemeden çekmelidir, yargıyı rahat bırakmalıdır" dedi. ANKARA
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!