Aşk şovlarına itirazım var

Güncelleme Tarihi:

Aşk şovlarına itirazım var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

DTP, hafta sonunda yapacağı ilk olağan kongresi öncesinde sancılandı ve İstanbul Milletvekili Metin Işık, Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etti. Işık, başta DTP'li bakanları kastederek, tüm atanmışların, en azından ‘parti kimliğinin, şu anda bulundukları kimlikten daha önemli olduğunu’ beyan etmelerini veya koltuklarını bırakmalarını istedi. Işık, görev değişikliklerini kongrenin yapması gerektiğini kaydederken, ‘‘Üyesi olmakla onur duyacağım bir parti arıyorum’’ dedi.

Bu arada DTP il başkanlarının çoğu, Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk'un hükümette başbakan yardımcısı olarak görev alması için büyük kongreye öneride bulunmaya hazırlanıyor. İl başkanları, hükümetteki DTP'li bakanların da değişmesini istiyor. Bakanlar Kurulu'na şu anda milletvekili olmayan Gökberk Ergenekon, Tunç Bilget gibi kurmaylara da yer verilebileceği örnekleniyor.

Işık da dünkü basın toplantısında, DTP'nin büyük kongresinin statükoya değil, değişime ve yeniliğe açık olmasını istedi. DTP'nin Ankara'daki atanmışların yönettiği bir parti konumundan çıkmasını isteyen Işık, atanmışların da koltuklarını bırakmasını istedi. Bir hükümet bunalımı yaratma hevesi içinde olmadığını belirten Işık, DTP'nin kongrede oluşacak siyasi fotoğrafının yaklaşımında etkili olacağını ifade etti. ‘‘Partiden istifanız söz konusu mu?’’ sorusuna ‘‘Siyasette fal olmaz’’ yanıtını veren Işık, ‘uyarıcı’ bir noktada bulunmamasına rağmen, işleyişine itiraz ettiği bugünkü durumun değişmesi gerektiğini yineledi. Büyük kongereyi sadece makam, mevki, yaş, tecrübe gibi kriterlerle baskı altında bırakmamak gerektiğini tekrarlayan Işık, ‘‘Aşklarıyla, şovlarıyla tanınan bir görüntüye itirazımız var’’ diyerek, isim vermeden Yıldırım Aktuna'yı eleştirdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!