Aşırı sıcak can aldı

Güncelleme Tarihi:

Aşırı sıcak can aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2001 11:15

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde, baraj gölünde balık tutarken uzun süre güneş altında kalan 44 yaşındaki Musa Soydan, sıcağa bağlı kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Altınyazı Barajı'na eşiyle birlikte balık tutmaya giden Musa Soydan (44), oltasını atıp balık beklerken güneşin altında fazla kalınca fenalaştı. Eşinin haber vermesiyle olay yerine gelen güvenlik güçleri, Soydan'ı Uzunköprü Devlet Hastanesi'ne kaldırdılar.

Hastanede yapılan otopside Soydan'ın ölüm nedeninin, ''Güneş altında fazla kalmaktan dolayı sıcağa bağlı kalp krizi geçirmek'' olduğu belirlendi.

Bu arada uzmanlar, Trakya'da son günlerde gölgede 40 dereceyi bulan sıcaklar nedeniyle, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere, herkesin dikkatli davranıp, güneş altında fazla kalınmamasının gerektiğini hatırlatılar. 

GÜNEŞ ÇARPTI HASTANELER DOLDU

Öte yandan Son yılların en sıcak günlerinin yaşandığı Aydın'da, güneş çarpması, böcek sokmasından kaynaklanan geceyanığı ve düşük tansiyon şikayetleriyle hastanelere başvuranların sayısında artış görüldüğü bildirildi.

Kentte hava sıcaklığının gölgede 42 dereceye ulaşmasının ardından, bu hastanelerin acil servislerine son 3 günde başvuranların sayısı, yüzde 70 arttı. Aydın Devlet Hastanesi acil servisine günde ortalama 180-200 kişinin başvurduğu belirtilirken, Aydın SSK Hastanesi acil servis doktorlarının da çeşitli şikayetlerle başvuranların tedavilerine cevapvermekte zorlandığı ifade edildi. ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisinin de son günlerde yoğun şikayetlere cevap verebilmek için çaba gösterdiği kaydedildi.

Yetkililer, Aydın'da hastanelere başvuranların en çok güneş çarpması, gece yanığı ve düşük tansiyondan şikayet ettiğini,hastaların yaş ortalamasının 45-60 diliminde yoğunlaştığını bildirdiler.

Aydın'da sıcakların uzun yıllar ortalamasının üzerinde seyrettiğini hatırlatan yetkililer, 12.00-15.00 saatleri arasında, sinir, kalp ve şeker hastalarıyla çocukların dışarı çıkmamasını önerdiler. Sık sık duş alınmasının da faydalı olacağı belirtildi.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!