Aşırı kilosu yüzünden askere alınmamıştı

Güncelleme Tarihi:

Aşırı kilosu yüzünden askere alınmamıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2010 17:01

TUNCELİ’nin Nazımiye İlçesi’ne bağlı Sarıyayla Jandarma Karakolu’nda, 4 askerin şehit düştüğü terörist saldırısında yaralanan 22 yaşındaki Çavuş Erman Aydın’ın, Bursa’da yaşadığı ve aşırı kilolarına rağmen askere gitmek için Genelkurmay Başkanlığı’na mektup yazdığı öğrenildi.

Sarıyayla Jandarma Karakolu’nda teröristlerin 30 Nisan Cuma gecesi uzun namlulu silahla yaptığı ve 4 askerin şehit düştüğü saldırıda yaralanan 7 asker arasında bulunan Çavuş Erman Aydın’ın Bursa’da yaşayan kardeşi ve amcası kendisi için dua ediyor. Erman Aydın’ın yaralanması kanser tedavisi gören annesi Nadiye Aydın’a söylenmezken, baba Necdet Aydın ise tedavisi için Ankara GATA’ya kaldırılan oğlunun yanından ayrılmıyor.

Yeğenin yanından bugün geldiğini söyleyen amca Nejat Aydın, Erman Aydın’ın tedavisinin sürdüğünü bilincinin yavaş yavaş yerine geldiğini, gelişmelerden doktorların umutlu olduğunu söyledi.

Yeğeninin fazla kilolarına rağmen askere gitmek için büyük mücadele verdiğini ve bunu da kazandığını açıklayan Nejat Aydın, “Boyu 1.82 santim olan Erman askere gitmeden önce 106 kilo geliyordu. Askerlik şubesi aşırı kilolarından dolayı kendisinin silahaltına alınamayacağını bildirdi. Buna rağmen askere gideceğini söyledi. İstediğini de yaptı. Genelkurmay Başkanlığı’na dahi mektup yazdıktan sonra Manisa Kırkağaç’ta komando olarak acemi birliğine teslim oldu. Burada 85 kiloya kadar düştü. Daha sonra Tunceli’nin Nazımiye İlçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu’nda çavuş olarak vatani görevini yapmaya başladı. Askerliğinin bitmesine 3.5 ay kalmıştı. Saldırıda arkadaşlarıyla teröristlere aslanlar gibi direndiler” dedi.

Yoğun bakımda yatan yeğenin sağlığında olumlu gelişmeler olduğunu açıklayan Nejat Aydın, babasının, kendisinin ve ilköğretim okuluna giden kardeşinin Erman için dua ettiğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!