Aşiret düğününde takı takılmadı

Güncelleme Tarihi:

Aşiret düğününde takı takılmadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2006 13:02

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinin Mezra Beldesi'nde oğlunu evlendiren Belediye Başkanı ve aşiret reisi Hüsnü Timur, diğer aşiret düğünlerinin aksine düğünde altın takılmasını istemedi. Bu nedenle 6 gün 6 gece süren düğünde gelin ve damada takı takılmazken, havaya para saçılmadı ve silah da sıkılmadı.

Şırnak Beytüşşebap İlçesi’ne bağlı Mezra beldesinin DYP’li belediye başkanı ve Mamhuran aşiretinin reisi Hüsnü Timur, oğlu Cengiz Timur’u aynı aşiretten akrabaları Menice Timur ile 6 gün 6 gece süren görkemli bir düğünle evlendirdi. Düğüne aşiretin birçok üyesi ile Türkiye’nin dört bir yanından Hüsnü Timur’un yakın dostları katıldı.

Düğünde gelin ve damada takılması beklenen 15 kilo ağırlığındaki altını aşiret reisi Hüsnü Timur reddetti. Düğüne katılan davetlilere teşekkür eden Timur, “Bizim için önemli olan para, pul ve takı değildir. Önemli olan bu mutlu ve ve güzel günümüzde bizi ve aşiretimizi, bölgeden gelen değerli dostlarımızın yalnız bırakmayıp mutluluğumuzu paylaşmasıdır. Paranın, takının hiçbir önemi yok. Bizim asıl vazifemiz ihtiyacı olanlara el uzatmaktır. Bence büyüklük budur” dedi.

SİLAH DA SIKILMADI

Aşiret düğünlerinde alışılagelen havaya ateş açma, gelin ve damadın başında para saçma görüntüleri de bu düğünde yaşanmadı. Son derece sade ve hareketli geçen düğünün yapıldığı geniş alanın Türk bayraklarıyla donatılması da ayrıca büyük ilgi gördü. Törene emniyet ve jandarma güçlerinden de birçok yetkili katıldı. Düğüne katılan davetliler hazırlanan yemek için 150 koyun, 2 ton pirinç harcandı. Havai fişek gösterisinin de yapıldığı düğünde davetliler halay çekerek gönüllerince eğlendi.

KAMU İHALELERİNİN ÇOĞU ONLARIN

Mamhuran aşireti lideri Hüsnü Timur’un kardeşi Naci Timur, Beytüşşebap ilçesindeki kamu ihalelerinin birçoğunu almış durumda. Timur ailesi, Mezra beldesindeki Jandarma Tabur Komutanlığı’na ait inşaat ihalesi, Ayvalık köyü yol yapımı ve su sondajı, kaymakamlık lojmanı, Dağaltı, Boğazören ve Pirinçli köyü içme suyu şebekesi ve yol yapım çalışması ile Mezra ilköğretim okulu inşaatını yürütüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!