Aşık köpeği haşladılar

Güncelleme Tarihi:

Aşık köpeği haşladılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2004 02:21

Aşık olduğu dişi köpeğin sahibinin babası tarafından üzerine kaynar su dökülen 15 yaşındaki Hagi’nin dramı, Rumelihisarı Mahallesi’nde yaşayanları isyan ettirdi.

Mahalle sakinleri, Hagi’yi haşladığı iddia edilen Selahattin Gamsızoğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Rumelihisarı Torlak Fırın Sokak’ta 15 yıl önce doğan Hagi’nin ilk adı o yılların bir televizyon dizisinden esinlenilerek Rapido konmuştu. Rapido büyürken Galatasaray takımındaki başarısından dolayı sokak sakinleri ismini Hagi yaptılar. Hagi, 15 yılda sayısız kez itlaf ekiplerinin elinden kurtuldu. Bir çok kez yakalanıp hayvan barınağına götürüldü ama mahalleli kapılarına dayanınca görevliler Hagi’yi, Kemal Kayalar’ın üzerine kaydedip, mahallesine gönderdiler.

28 yaşındaki Varol Güzel’in, ‘Sokaktaki tüm çocuklar onunla büyüyüp hayvan sevgisini öğrendi’ dediği Hagi, geçtiğimiz yıl mahalleye taşınan Reklam filmleri yapımcısı Emrah Gamsızoğlu’nun 2 yaşındaki Goya isimli Golden Retriever’ına gönlünü kaptırdı. Hagi iki hafta önce aşkının oturduğu evin bahçesinde saldırıya uğradı. Goya’nın dışarı çıkmasını bekleyen Hagi’yi, Emrah Gamsızoğlu’nun tedavi görmek için İstanbul’a gelen babası Selahattin Gamsızoğlu, tarafından üzerine kaynar su dökülerek haşlandı.

Vücudu 3. derece yanan Hagi, Anatolia Hayvan Hastanesi’ne kaldırıldı. 2 hafta yoğun bakımda yatan Hagi’nin taburcu olduğu gün sokakta parti yapmayı planlayan mahalleli, hastane masraflarını üstlendi. Sokakta oturan avukatlar, köpeğe saldıran Gamsızoğlu’na dava açılması için çalışmalara başladı. Bilgisayar’dan anlayanlar internette web sitesi açarak destek istedi. Bir grup da olayı anlatan afiş bastırdı.

Babam yapmış

İş yoğunluğu sebebiyle evine gece geç saatlerde döndüğünü söyleyen reklam filmleri yapımcısı Emrah Gamsızoğlu, olayı komşulardan duyduğunu belirterek ‘Babama sordum, bir bardak su döktüm dedi. Bir hafta sonra sokakta afişleri görünce olayın vahametini anladım. Babam bu sefer yumurta kaynatıyordum o suyu attım dedi. Bunun üzerine büyük bir tartışma yaşadık. Evden gitti. Suçlu ben değilim. Yine de istenmiyorsam sokaktan taşınırım.’ diye konuştu.

Yaraları sarıldı

Hagi’ye tüm mahalleli bakıyordu. Kayalar’ın giriş kattaki dairesinin kapısına astığı sepete hergün bir sokak sakini, kronik kabız rahatsızlığı olan köpek için zeytinyağıyla yapılmış özel mamasını bırakıyordu. Tedavi masraflarını da yine mahalleli üstlendi.

Mahallede isyan

Hemen gitsinler


Kemal Kayalar Bu suçun cezası ne yazık ki 35 milyon. Ama biz yinede saldırganın cezalandırılmasını istiyoruz. Hagi’ye bunları yapanların bu sokakta oturmasını da istemiyoruz.

O hepimizin parçası

Gülben Demirkan Olayı öğrenince bunu bir insanın yaptığına inanamadım. Onun için ne mücadeleler verdik. Sokakta apartman olmadığından herkes hayvan sever, besler. O hepimizin ailesinin parçası.

Onları istemiyoruz

Lale Halimoğlu Hagi buralı, onlar buralı değil. Onları burada istemiyoruz. Hacı Rumelihisarı’nın uzun bir dönemine tanıklık etti. Bu zulüm insana yapılsa tahammüden cinayettir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!