Asi kızın filmleri İstanbul Modern'de

Güncelleme Tarihi:

Asi kızın filmleri İstanbul Modernde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2008 10:18

Beyazperdede oynadığı sayısız 'kötü kadın' rolüyle belleklerde yer eden Asia Argento, beş filmiyle İstanbul Modern Sinema'ya konuk oluyor.

Haberin Devamı

Argento'nun  Ölüler Ülkesi, Suspiria, Gözyaşlarının Annesi, Transylvania ve Aldatan Yürek adlı filmleri 11 ile 28 Aralık tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak. Aldatan Yürek'in yönetmen koltuğunda korku sinemasının ustalarından Dario Argento'nun kızı olarak yola çıkan Asia'nın bizzat kendisinin oturduğunu hatırlatalım.Türkçe altyazılı olarak sunulacak olan film gösterimleri müze ziyaretçileri ücretsiz olarak izleyebilecek.

İşte gösterim programında yer alan filmler:
 
Ölüler Ülkesi
Yönetmen: George A. Romero
Konu:
Romero’dan yine dudak uçurtan bir zombi filmi... Yönetmeni kendi icadı olan Yaşayan Ölüler sahasında yeniden görüyoruz. Zombiler, yaşayanlara karşı savaşı kazanıp şehri ele geçirmişlerdir. Hayatta kalanlar ise çitlerle çevrili bir bölgede yaşar. İnsan toplumu iki sınıfa bölünmüştür: Biri Kaufman (Dennis Hopper) liderliğindeki zenginler, diğeriyse sokakta hayat mücadelesi verenler... Romero’nun apokaliptik dünyası yine bolca sosyal hiciv yüklü.

Haberin Devamı

Transylvania

Asi kızın filmleri İstanbul Modernde

Yönetmen:
Tony Gatlif
Konu: Avrupa’nın etnik sapa yollarında geçen bir aşk hikâyesi. Coşkun Çingene müzikleri, çarpıcı manzaralar, mutlu sonuyla keyifli bir yol filmi. Rumen kültürünü Avrupa’ya tanıtmasıyla ünlenen yönetmen, bu kez kamerasını Argento’nun oynadığı Zingarina’ya yöneltmiş. Sevgilisini aramak üzere yollara düşen Zingarina’nın Transylvania macerası. Gökyüzü altında geçen romantik bir yolculuk...

Gözyaşlarının Annesi
Yönetmen: Dario Argento
Konu:
Korku filmlerinin kült yönetmeni Dario Argento’nun 1977 yılında Suspiria ile başlayan “Üç Anne” üçlemesi otuz yılın sonunda noktalanıyor. Öncekilerin vahşetini, kan potansiyelini aratmayan bu üçüncü filmde, Asia Argento ve annesi Daria Nicoldi bir anne-kızı canlandırıyorlar. Sarah Mandy, eski bir mezarda bulduğu antika kavanozun üstündeki mührü kırar, dünyaya hükmeden cadı Mater Lacrimarum’u, yani Gözyaşlarının Annesi’ni serbest bırakır. Bu da korkunç intiharların ve suç dalgasının Roma’yı kaplaması anlamına gelecektir.

Haberin Devamı

Aldatan Yürek

Asi kızın filmleri İstanbul Modernde

Yönetmen:
Asia Argento
Konu: Asia, bu kez yönetmen koltuğunda! Hayatın ortasından kesilen bu dehşetengiz kesit, uyuşturucu bağımlısı bir annenin oğluyla ilişkisini gösteriyor. Sevgi gördüğü ebeveyninden alınan yedi yaşındaki evlatlık bir çocuğun düştüğü cehennemvari hayat gözler önüne seriliyor. Fiziksel ve psikolojik acımasızlıklara maruz kalan bu çocuğu izlerken ürpereceksiniz. Asia Argento duygusal sömürüye başvuran, ruh hastası anne rolüyle dikkat çekiyor. Çocuğun büyük ebeveynleri ise Peter Fonda ve Ornella Muti tarafından canlandırılmış.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!