Asansörde sıkışan çocuk öldü

Güncelleme Tarihi:

Asansörde sıkışan çocuk öldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2008 14:00

7 yaşındaki Mehmet topunu asansör kabinin kenarındaki boşluğa düşürünce canından oldu.

Haberin Devamı

7 YAŞINDAKİ MEHMET İŞTE BURADA SIKIŞTI

Alınan bilgiye göre, Beşirli Mahallesi'ndeki Gıda Tüccarları Sitesi'nde, 7 yaşındaki Mehmet Gedük ile arkadaşı 6 yaşındaki İlker Meriç, evlerine çıkmak için asansöre bindi.

Bu sırada Gedük, elindeki küçük topu, asansör kabinin kenarındaki boşluğa düşürdü. Gedük, topu almak için ellerini boşluğa soktuğu sırada asansör hareket etti.

Omuzlarına kadar kolları kabin kenarındaki boşluğa sıkışan Gedük, 3. katta duran asansörde yaklaşık yarım saat bu durumda kaldı.
Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri ve asansörcünün müdahalesiyle kabinden çıkarılan Gedük, kaldırıldığı Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İlker Meriç'in yara almadığı olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Olayın görgü tanıklarından Çiğdem Alemdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, sesleri duyarak asansöre koştuklarını belirterek, “Çocuk iki koluyla asansöre sıkışmış durumdaydı. Çevredeki gençlerle müdahale ettik ama asansörden çıkarılacak vaziyette değildi. Polis ve itfaiyeden yardım istedik. Yaklaşık yarım saatte çocuğu, ancak çıkarabildiler” dedi.

Alemdağ, Mehmet'in babası Ali Osman ve annesi Nazife Gedük'ün de çocuklarını kurtarmak için asansör başında uğraştıklarını, ancak başarılı olamadıklarını, anne Nazife Gedük'ün şoka girerek hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!