Asansörde kalan çift 8 gün idrar içip yaşadı

Güncelleme Tarihi:

Asansörde kalan çift 8 gün idrar içip yaşadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2001 01:52

İtalya'nın Torino kentinin Vulpiano kasabasındaki villalarının asansöründe 8 gün mahsur kalan yaşlı bir çift birbirlerinin idrarını içerek ölümden kurtuldukları anlaşıldı.

Michele Arietti (79) ile eşi Maria (77), 13 Temmuz Cuma günü evlerinin zemin kattından ikinci kata çıkarlarken asansörün bozulmasıyla bir metrekarelik kabinde tam sekiz gün boyunca mahsur kaldı.

Seslerini dışarıya duyuramayan çiftin yanlarında sadece bir kilo civarında Maria Arietti'nin evde yaptığı mantından bulunuyordu. Michele Arietti'nin mantının aşırı tuzlu olduğu için ‘Susatır’ gerekçesiyle yemediklerini söylemesi de tutanaklara geçti. Yaşlı çiftin, sekiz günlük ızdırabı sırasında birbirlerinin idrarını içerek hayatta kaldıkları belirtildi

Yurtdışından dönen çocuklarının şüphelenmesi üzerine 21 Temmuz'da villada yapılan aramada yaşlı çift kendilerinden geçmiş halde asansör kabininde bulunup, hastaneye kaldırıldı. Fiat Otomobil Fabrikası'nın eski yöneticilerinden olduğu belirtilen Michele Arietti ‘Mucize olarak hayattayız. Hayatım boyunca idrar içmenin bu kadar hayati bir şey olacağını düşünemezdim’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!