Arzu Yıldırım için suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Arzu Yıldırım için suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2011 13:13

Feminist Kolektif üyesi bir grup kadın, Arzu Yıldırım Cinayeti’nde ihmali olduğu iddiasıyla Ümraniye Cumhuriyet Savcısı Feridun Kabadayı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ümraniye Adliyesi’nin önünde toplanan ve kendilerine İstanbul Feminist Kolektif adını veren bir grup kadın, saat 11.00’da "Kadın cinayetlerine isyandayız", "Arzu Yıldırım ölmeyebilirdi, sorumlular yargılansın", "Ümraniye savcılığı kadınların öldürüldüğünü duymamış mı?" ve "Arzu Yıldırım ’İmdat öldürüleceğim’ dedi, savcı karakola havale etti" ve "Yaşasın kadın dayanışması" yazılı pankartlar açtı.

Topluluk adına basın açıklamasını sözcü Seher Kaplan yaptı. Erkek şiddetiyle ilgili suç duyurularını önemsiz sayan bir zihniyetin adliyelerde hakim olduğunu savunan Seher Kalkan, görevini yapmayan cumhuriyet savcılarının takipçisi olacaklarını kaydetti.

Kadınları korumasız bırakan savcılar hakkında soruşturma başlatılması gerektiğini savunan Seher Kalkan, "Arzu Yıldırım 7 Şubat’ta dilekçesini verdikten 2 gün sonra sokak ortasında öldürüldü. Sizce sadece Arzu’yu öldüren, üstelik savcılığa dilekçe vermesini bahane gösterip öldüren ve onu öldürdükten bir gün sonra da intihar eden Mustafa Metin Çilingir mi suçlu?" diye konuştu.

SAVCI ÇIĞLIĞINI DUYMADI

Cumhuriyet Savcısı Feridun Kabadayı’nın, kendisine gelerek öldürülebileceğini söyleyen Arzu Yıldırım’ın yardım çığlığını duymadığını iddia eden Seher Kalkan sözlerine şöyle devam etti:

"Kendisine yapılan yazılı başvuruyu başından savarak, ‘Arzu Yıldırım’ı ölümle tehdit ettiği öne sürülen Mustafa Metin Çilingir’in ifadesinin alınması’ talimatını Arzu’nun eline tutuşturarak onu karakola yollayan savcılığın sorumluluğu göz ardı edilebilir mi? Savcılıklar kadınlara yönelik yürütülen bu kıyımda daha çok kadının ölmemesi için konunun önemine uygun olarak gereğini yapmalıdır."

Konuyu önemsizleştiren savcı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını vurgulayan Seher Kalkan, "Acilen önlem alınmasını, adımlar atılmasını, hükümetin, yargının, savcılıkların görevlerini yapmalarını hatırlatıyoruz. Tek bir gün, tek bir kadını daha kaybetmeye tahammülümüz yok" dedi.

Topluluk suç duyurusu dilekçelerini savcılığa sunduktan sonra olaysız dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!