Arzın merkezinde eleştirel buluşma

Güncelleme Tarihi:

Arzın merkezinde eleştirel buluşma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2006 00:00

Avrupa edebiyat çevrelerinin "yaşayan en önemli eleştirmen" olarak nitelediği, aynı zamanda Nobel edebiyat ödülünün en önemli adaylarından olan Prof. Claudio Magris, "Arzın Merkezinde Buluşmalar" konferanslar serisi kapsamında İstanbul’a geliyor.

Prof. Claudio Magris, 4 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’te Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda modern eleştirinin Türkiye’deki en eski isimlerinden Doğan Hızlan ile "Modern Eleştiri-Edebiyatta Sınırlar" başlığı altında bir tartışmaya katılacak. Tartışmada, "edebiyatta ulusal olmayan, kültürel, sosyolojik ve psikolojik sınırlar" tartışacak.

"Arzın Merkezinde Buluşmalar" projesi, 2010 yılında "Avrupa Kültür Başkenti" olması tasarlanan İstanbul’u, önemli bir turizm merkezi olmanın yanında, dünya entelektüellerinin buluştuğu bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlıyor. Proje kapsamında kendi alanında dünyaca ünlü uzman ve düşünürler, Türk aydın ve entelektüelleriyle İstanbul’da Cemal Reşit Rey Konser ve Konferans salonunda buluşarak insanlığın önemli sorunlarını tartışıp bilgi alışverişinde bulunacaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!