Artık TV’yi el hareketiyle yönetmek mümkün

Güncelleme Tarihi:

Artık TV’yi el hareketiyle yönetmek mümkün
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2007 00:00

Avusturyalı bilimadamları Dr. Prashan Premaratne ve Quang Nguyen, elektronik aletlerin uzaktan kumanda yerine, kameralı kontrol kutusuna doğru yapılacak basit el hareketleri ile komut almasını sağlayacak yeni bir sistem geliştirdi.

Haberin Devamı

Evlerin demirbaşı televizyonlardan DVD oynatıcılara kadar uzaktan kumanda ile çalışan tüm aygıtlarda kullanılabilecek olan "elle kumanda" uzaktan kumandayı kaybetme derdini ortadan kaldıracak.

James Bondvari tekniği geliştiren bilimadamları başlat, aç, kanal seç, kanal atla gibi 7 komutun her biri için ayrı bir el hareketi belirledi. Kontrol aleti adı verilen makinanın içine yerleştirilen kameraya doğru yapılan el hareketi, çalışması istenen elektronik aygıta iletilecek. Böylelikle, örneğin, kullanıcının kameralı alete doğru tek elini açarak el ayasını göstermesi televizyonun ya da müzik setinin açılması için, yumruğu sıkarak baş parmağın kaldırılması ise bir üst kanala geçilmesi için yeterli olacak. 3 yılda piyasaya sürülmesi beklenen yeni nesil uzaktan kumandanın çalışabilmesi için kamera, kullanıcıyı ve elektronik aygıtı görebilecek bir yere yerleştirilmeli.

Haberin Devamı

Artık TV’yi el hareketiyle yönetmek mümkün

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!