Artık kardeşlik hâkim olacak

Güncelleme Tarihi:

Artık kardeşlik hâkim olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2013 00:00

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, dün, Bursa’da yaptığı konuşmada, İmralı görüşmelerini, “Attığımız tüm adımlarda, geldiğimiz nokta iyi bir nokta. Eminiz ki terörle mücadele başarıyla sonuçlanacak ve ülkede artık kardeşlik hâkim olacak. Bunun için her şeyi yapmak zorundayız. Bugünlerde yapılanlar da o her şeyi yapmak zorunda olduklarımızdan bir tanesi” dedi.

Haberin Devamı

MÜSİAD’ın, Uludağ İhracatçılar Birliği’nde düzenlenen 17’nci Genel Kurulu’nda konuşan Arınç, şunları söyledi:

- 1984’ten başlayın. Neredeyse 30 sene oldu. Terör yüzünden uğradığımız maddi kayıpları yan yana getirin, kaç yüz tane havaalanı, kaç bin tane derslik yapabilirdiniz. Bunların hesapları çok basit. Manevi kayıplarımız çok da ben maddi kayıplardan bahsediyorum. Bunları bir araya getirseydiniz Türkiye’nin şimdi milli geliri (adam başına) her halde 20 bin doları geçmiş olurdu. Türkiye’nin hiçbir ihtiyacı kalmazdı. Türkiye uçardı. Her gün aldığımız bir haber içimizi kanatıyor. Şehitler, gaziler, yaralılar. Terörle mücadeleyi kolay mı zannediyorsunuz? İstikrar, huzurdur, barıştır. İnsanların birbirini kucaklaması, güven duymasıdır. ‘Benim ülkem ne güzel bir ülke. Hiç ayrımcılık yok. Kıyafetimden, inancımdan dolayı bana kimse hor bakmıyor. Benim önüm açık. Kimse benim önümü kapatmıyor. Bu ülkede bu farklılık varsa bu bir zenginliktir’ demek ne güzel birşeydir, bilebiliyor musunuz siz?
- Terörle mücadeleyi başarılı kılmamız ve ülkeye huzur ortamı getirmemiz lazım.Hükümetimizin bu konuyu da başarması gerekir. Ümitli olmalıyız. Destek vermeliyiz. Yeter ki silahlar sussun. Yeter ki ateş bitsin, kanayan yaralar artık tedavi olmaya başlasın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!