Artık aynaya bakabiliyorum

Güncelleme Tarihi:

Artık aynaya bakabiliyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2013 00:00

Türkiye’de yüz nakli yapılan ilk kadın olan Hatice Nergis, operasyondan 1 yıl sonra objektif karşısına çıktı. Artık içine kapanık olmadığını söyleyen 20 yaşındaki Hatice Nergis, hayatını anlatan bir kitap yazıyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DE yüz nakli yapılan ilk kadın olan Hatice Nergis kitap yazmaya başladı. Silahla intihara teşebbüs sonrası meydana gelen yaralanma nedeniyle yüz nakline ihtiyaç duyan Hatice Nergis, bir yıldan bu yana yeni yüzü ile yaşıyor. Artık içine kapanık olmadığını belirten Nergis, hayatını anlatan kitap yazacak. Nergis, şunları söyledi:

HAYATIMI YAZIYORUM

“Kitabımda hayatımı, nasıl bu hale geldiğimi, bir gün organlarımı bağışlamayı düşünürken, organ nakli beklemeye nasıl başladığımı anlatacağım. Ortaokul mezunuyum, 20 yaşına geldim. Tamamiyle iyileştiğimde çalışmak da istiyorum. 17 Mart 2012’de yüz nakli oldum.”

Dışarı çıkıyorum

“Nakilden sonra birçok şey değişti. En önemlisi aynaya bakabiliyorum. Artık aynaya baktığımda nakil olduğumu bile hissetmiyorum. Dışarı daha rahat çıkabiliyorum. İnsanlarla daha samimiyim, daha konuşkanım. Kahramanmaraş’ta yaşıyorum. Bulunduğum yerde de yüz nakli bekleyen insanlar var. O nedenle herkesi organ bağışlamaya davet ediyorum.”

Haberin Devamı

Az bir makyaj bile yetiyor


HATİCE’ye yüz naklini yapan Gazi Üniversitesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Selahattin Özmen, şubat ayında diş implantı yaptıklarını, dudağının yapışık olan kısmına deri yaması yerleştirdiklerini ve dudağını açtıklarını belirterek, burnundan tel geçirerek göz seviyesini de düzelttiklerini kaydetti. Özmen, “Şu anda bile az bir makyaj ile ameliyat olduğu anlaşılmıyor. Bir süre sonra kimse ameliyat olduğunu anlamayacak. Bu hastaları toplum içinde herkesin parmakla gösterdiği hastalar olsun istemiyoruz isteğimiz toplumun içinde kaybolsunlar, bunu başardık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!