Arsayı belediyenin borcu için satmış

Güncelleme Tarihi:

Arsayı belediyenin borcu için satmış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Şişli Belediye Başkanı Cüneyt Akgün, dün düzenlediği basın toplantısında Maslak'taki bin 600 metrekarelik arsayı, yasal değer tespitleri sonrasında, yine yasalara uygun olarak 242 milyara sattığını açıkladı.

Başkan Akgün, ‘‘İlk değer tespitinde 176 milyar lira değer biçilmişti. Bunu düşük buldum. İtiraz ettim. Ticaret Odası'na değer tespiti yaptırdım. 240 milyar lira değer biçildi. Ben de bunun 2 milyar üstünde 242 milyar liraya sattım. Belediyeye mutlaka kaynak yaratmam gerekiyordu. Çünkü 5.5 trilyon lira borçlu bir belediye devraldım’’ dedi.

Cüneyt Akgün, dün Hürriyet'in manşetinde yer alan haberi yanıtlamak amacıyla düzenlediği basın toplantısında satışın yasal olarak gerçekleştiğini ileri sürdü. Akgün, Maslak Oto Tamircileri Kooperatifi'nden emlak vergisi borcuna karşılık alınan 4 bin 28 ada 1 parseldeki 1600 metrekare arsanın 12 Mayıs 1998'de ihaleye çıkartıldığını, Resmi Gazete dahil 3 gazetede ihalenin ilan edildiğini söyledi. Akgün, ilanların, Basın İlan Kurumu kanalıyla İstanbul'da Hürses gazetesi ile Bursa Olay gazetesinde yayınlandığını belirtti. Akgün, ihaleye sadece Çiftkurtlar ve başka bir şirketin girdiğini anlatarak, Şişli Belediyesi'nde yasalara aykırı tek bir iş bile yapılmadığını iddia etti.

Başkan Akgün, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'na göre, Şişli Belediye Meclisi'nden 19 Mart 1998 tarihinde 158 sayılı kararla satış için yetki aldı. Ve 12 Mayıs 1998 tarihinde arsayı ihaleye çıkardı. Akgün, ‘‘Bu arazi Gülay Aslıtürk döneminde 28 Mart 1996'da yıllık 500 milyon lira bedelle ŞİPA AŞ'ye, oradan da el değiştirmek marifetiyle Çiftkurtlar AŞ'ye 25 yıllığına kiralanmıştır. Göreve geldiğimde bir araştırma yaptırdım. Ve söz konusu arazinin Çiftkurtlar AŞ'ye her yılbaşında Türk Lirası'na çevrilmek üzere aylık 7 bin dolara 25 yıllığına bir sözleşme yapıldığını öğrendim. Bu ve bu durumdaki belediyemiz taşınmazlarının atıl durumdan kurtarılmaları ve arpalık olarak kullanılmasını önlemek için, bu araziyi devlet ihale kanununa göre sattım’’ dedi.

ŞİŞLİ EN ZENGİN İLÇE

Şişli'nin Türkiye'nin en zengin ilçesi olduğunu ama en zengin belediyesi olmadığını belirten Başkan Akgün, ilçenin herkesin iştahını kabartan bir pastaya benzediğini söyledi. Bazı kişilerin Şişli'yi ele geçirmek ihtirasıyla kendinden geçtiğini de ileri süren Başkan Cüneyt Akgün, Şişli'de oy oranı yüzde 10'lar civarında dolaşan bir partinin ANAP ve kendisi ile ilgili kampanya başlattığını öne sürdü. Bu arada hazırladığı yazılı metinde eski Belediye Başkanı Fatma Girik'ten de adını vermeden söz eden Başkan Akgün, ‘‘Dünkü gazetelerden öğrendiğimize göre Şişli'de Belediye Başkanlığı yaptığı sürece geriye kalıcı hizmet olarak sadece 10 adet tuvalet bırakabilen biri, ‘Şişli'ye geri döneceğim' demiş. Ben asla şov yapmak için çizmeleri giyip çamurlar arasında dolaşmadım. Asla gecekondu mahallelerinde ev ziyareti yapıp halkımızın duygularını sömürmeye kalkmadım’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!