Arp sanatçısı Necipoğlu unutulmadı

Güncelleme Tarihi:

Arp sanatçısı Necipoğlu unutulmadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2010 17:39

Geçen yıl Brezilya'daki Rio Arp Festivali'nden dönerken uçak kazasında hayatını kaybeden Türk arp sanatçısı Fatma Ceren Necipoğlu konserle anılacak.

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi de olan Necipoğlu anısına 29 Mayısta Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde AÜ Senfoni Orkestrası'nca düzenlenen “Ceren Necipoğlu ya da Arp'ın Diğer Adı” temalı konserde 7 bestecinin Ceren Necipoğlu'na ithaf ettiği eserler ilk kez seslendirilecek.
Konserde, Danyal Mantı, Berkant Gençkal, Mesruh Savaş, Aydın Karlıbel ve Semih Korucu ile Brezilyalı Marcus Siqueira ve ABD'li Garrett Bayres'ın eserleri
seslendirilecek.

AÜ Senfoni Orkestrasını Genel Müzik Yönetmeni Orkestra Şefi Burak Tüzün yönetecek. Orkestra eşlikli iki eser dışında arp için solo, ikili ve dörtlü eserlerden oluşan konser programına 15 sanatçı solo olarak katılıyor.

Bu arada, Necipoğlu'nu anma etkinlikleri kapsamında gelecek sezon başında söz konusu 7 eserin notalarının toplandığı kitap ve bu kitaba ekli olarak konser kayıtlarının yer aldığı CD ile Necipoğlu'nun sanatı ve eğitim anlayışının konu edildiği, İlknur Ulutak'ın yönetmenliğini yaptığı DVD sanat ve eğitim dünyasına sunulacak.

Öte yandan, Fatma Ceren Necipoğlu'nun AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi ve heykel sanatçısı Rahmi Atalay tarafından yapılan büstü konservatuvarda
yerini alacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!