Armutlu'da 40 ev yandı

Güncelleme Tarihi:

Armutluda 40 ev yandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2009 18:46

Yalova Valisi Mehmet Ersoy Armutlu'daki orman yangının Özturunç Sitesi'ne sıçradığını ve sitedeki 40 evin yandığını söyledi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE ALEV ALEV

Yalova Valisi Mehmet Ersoy, Armutlu ilçesindeki orman yangınının, 200 hektarın üstündeki alanda etkili olduğunu söyledi. Vali Ersoy, Hayriye Köyü yakınlarındaki otluk alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve kısa sürede kızılçam ormanına sıçrayan yangının, kısmen kontrol altına alındıktan sonra rüzgarın şiddetini tekrar artırmasıyla büyüdüğünü söyledi.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve çevre belediyelerin itfaiye ekiplerince müdahale edilen yangının, 200 hektarın üstündeki alanda etkili olduğunu ifade eden Ersoy, şöyle konuştu:

“Rüzgar çok şiddetli olduğu için yangın kontrol altına alınamadı. Yangın nedeniyle, Fıstıklı Köyü yakınlarındaki iki tatil sitesini boşalttık. Bunlardan 40 haneli olanı, tümüyle yandı, diğeri ise alınan önlemlerle kurtulmuş durumda. Şu an için başka yerleşim birimlerinin boşaltılmasına gerek duyulmuyor. Yangından dolayı herhangi bir yaralanma vakasının olmaması da sevindirici.” Ersoy, yangın nedeniyle, Gemlik-Armutlu kara yolunda trafiğin kontrollü olarak verildiğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Yangına, 3 helikopter, 7 dozer ve 15 ararözle müdahale edildi. Yangında 25-30 yaşında fıstık çamı ekili alan küle döndü.

DENİZLİ'DE YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Başkarcı Dağı’nın Çamiçi Mevkii’ndeki makilik alanda başlayan ve rüzgarın etkisiyle ormana sıçrayan orman yangını akşam saatlerinde kontrol altına alındı.

Denizli Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, öğle saatlerinde çıkan ve 20 hektar orman alanına zarar veren yangının Başkarcı Dağı'ndaki ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındığını söyledi. Oklu, büyük bir bölümünün söndürülen yangının çıkış sebebi ile ilgili araştırmaların devam ettiğini belirtti.

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ve Denizli Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın söndürme çalışmalarına 2 helikopter, 5 arazöz, 1 dozer ve 100’den fazla orman işçisinin yanı sıra belde sakinleri ve köylüler de katıldı. Kadın, çocuk, genç ve yaşlı yediden yetmişe çevre sakinleri yangının evlerine sıçramaması için yoğun çaba sarf etti. Yerleşim yerlerinin yanı başında yükselen alevler kısa sürede kontrol altına alındı.

Yangının E.D. (45) ve oğlu A.D.'nin (17) evlerinin bahçesindeki kuru otları ateşe vermesi nedeniyle çıktığı belirlendi. Baba ve oğul jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Haberin Devamı

ALANYA'DA ORMAN YANGINI

Antalya'nın Alanya İlçesi Dimçayı Mevkii'nde çıkan yangında 4 hektar çamlık alan yandı. Alanya'ya bağlı Bıçakçı Köyü yakınlarında, Dimçayı Mevkiinde bulunan ormanlık alanda, bugün saat 15.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına, Alanya ve Kestel belediyelerine ait iki itfaiye aracı, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 5 arazöz, 30 söndürme işçisi ile 2 helikopter müdahale etti. Kısa sürede kontrol altına alınan yangında, 4 hektar çamlık alan yandı.

İZMİT'TE ORMAN YANGINI

İzmit merkeze bağlı Kulfallı Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına çok sayıda itfaiye aracı ile havadan bir helikopterle müdahele edildi. Yaklaşık 3 saat içersinde kontrol altına alınan yangında 4 hektar ormanlık alan kül oldu.

Haberin Devamı

İzmit'e bağlı Kulfallı Köyü'ne yaklaşık 200 metre yakınında ormanlık alanda saat 11.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa süre içersinde büyüdü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi araçları ve Körfez İlçesi Belediyesi'ne bağlı itfaiye araçları yangına müdahele etti. Bir helikopter de denizden su alarak yangına havadan müdahelede bulundu.

Kulfallı Köyü'ne yaklaşık 200 metre yakınında çıkan orman yangını evlere sıçramadan havadan ve karadan yapılan söndürme çalışmalarıyla kontrol altına alınan yangın rüzgarın etkisiyle tekrar kontrolden çıktı. Yangında şu ana kadar 20 hektarlık alan zarar gördü.

Haberin Devamı
BURSA'DA ORMAN YANGINI

Bursa’nın Büyükorhan ve Balıkesir’in Dursunbey ilçeleri arasında orman yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle genişleyen ve 40 hektarlık alana yayılan yangın akşam saatlerinde kontrol altına alındı. Tedbir amacıyla Dursunbey’in Kuşköy ve Terzi köyleri boşaltıldı.

Dursunbey’e bağlı Kuşköy ve Terzi köyleri tedbir amacıyla boşaltıldığı yangında ilk belirlemelere göre 13 hektar alan zarar gördü. Yangının Piriler istasyonu yakınlarında, raylardan çıkan kıvılcımdan başladığı öne sürüldü.

SEYDİŞEHİR'DE ANIZ YANGINI

Konya'nın Seydişehir ilçesinde çıkan anız yangınında, yaklaşık 100 hektarlık tarım alanı zarar gördü. İlçe merkezine bir kilometre uzaklıkta bulunan Çaltepe mevkinde bir tarlada başlayan anız yangını, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Haberin Devamı

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Seydişehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangını yaklaşık 4 saat süren çalışma sonunda söndürdü. Yangında, yaklaşık 100 hektarlık tarım alanı zarar gördü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!