Arkadaşlarından talihsiz Uğur'a anma

Güncelleme Tarihi:

Arkadaşlarından talihsiz Uğura anma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 17:08

KUŞADASI’nda henüz bebekken çöp konteynerinin kenarında terk edilmiş halde bulunan, bir aile tarafından evlatlık edinilen ve geçen bayramda da alkollü sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 10 yaşındaki Uğur Öztatar’ı arkadaşları unutmadı.

Nermin Metin Akar İlköğretim Okulu öğrencileri, arkadaşlarını mezarı başında ziyaret edip çiçek götürdü. Ancak, babası olarak bildiği, cenazesinde iki kez fenalaşan Hikmet Öztatar’ın, Uğur’un toprağa verilmesinden henüz 1 gün geçmeden evlenmesi kendisini tanıyanları şaşırttı.

Talihsiz Uğur’un ölümüne neden olan kaza, bayramın ikinci günü olan 1 Ekim’de saat 18.00 sıralarında Turgut Özal Bulvarı’nda meydana geldi. Nermin Metin Akar İlköğretim Okulu dördüncü sınıf öğrencisi Uğur Öztatar, yolun karşısında kendisini bekleyen babası, amcası ve arkadaşına yöneldiği sırada, 273 promil alkollü olduğu tespit edilen Ramazan Çavdarlı’nın (43) kullandığı 09 K 4454 plakalı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Feci kaza, bir dramı da ortaya çıkardı. Aydın'da 1998 yılında bir çöp konteynerinin yanında bulunan Uğur'un, önce Aydın Çocuk Esirgeme Kurumu’na götürüldüğü, sonrasında ise Kuşadası İtfaiyesi’nde çalışan Hikmet ile eşi Gülten Öztatar çifti tarafından evlatlık edinildiği belirlendi. Evlatlık olduğunu hissettirmedikleri Uğur'un üzerine titreyen anne Gülten Öztatar’ın 2005’te yakalandığı verem hastalığından kurtulamayarak yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. Babası ile birlikte yaşamına devam eden küçük Uğur’un ise okulunda da başarılı bir öğrenci olduğu belirtildi.

ÖĞRETMENİ AĞLADI

Okul arkadaşları ve öğretmenleri tarafından unutulmayan, sırası çiçeklerle donatılan talihsiz Uğur, bugün de toprağa verildiği Adalızade Mezarlığı’nda ziyaret edildi. Nermin Metin Akar İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenleri, annesi bildiği Gülten Öztatar ile yan yana yatan Uğur’un kabrine gelip dualar okuyarak çiçek bıraktı. Küçük öğrencilerin son derece duygulandığı ve gözlerinin dolduğu görüldü. Gözyaşlarına hakim olamayan sınıf öğretmeni Çiğdem Üstün, “Uğur 10 yaşında hayat dolu ve başarılı bir öğrenciydi. İdealleri olan çalışkan ve arkadaş canlısıydı onu kaybettiğimize inanamıyorum” dedi.

BABASI 1 GÜN GEÇMEDEN EVLENDİ

Ancak, arkadaşları ve öğretmenlerinin büyük vefa gösterdiği Uğur’un, babası bildiği Hikmet Öztatar’ın ise 2 kez fenalaşıp hastaneye kaldırıldığı cenaze töreninin üzerinden bir gün bile geçmeden 3 Ekim’de evlendiği ortaya çıktı. Kuşadası Belediyesi Evlendirme Memurluğu’na başvurarak Saime Ferengis ile nikah masasına oturan Hikmet Öztatar’ın tavrı kendisini tanıyanları şaşırttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!