Arkadaşlarına destek olmaya geldiler

Güncelleme Tarihi:

Arkadaşlarına destek olmaya geldiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2014 11:54

Yargıtay’ın haklarında verilen cezaları bozduğu Balyoz davasının 88 sanığı yeniden hakim karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Geçen hafta tahliye olan ve duruşmaya izleyici olarak katılan komutanlar, arkadaşlarına destek olmaya geldiklerini belirtti.

Balyoz davasında hüküm giydikten sonra Yargıtay’ın haklarında verilen cezaları bozduğu 88 sanığın yargılandığı ilk duruşmaya geçen hafta tahliye olan emekli Orgeneral Bilgin Balanlı, emekli Koramiral Kadir Sağdıç, emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk eşleriyle birlikte duruşmaya izleyici olarak katıldılar. Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz da duruşmayı avukat oğlu Ahmet Yavuz’la izlemeye geldi.

Duruşma arası gazetecilere konuşan emekli Orgeneral Bilgin Balanlı Anayasa Mahkemesinin vermiş olduğu kararın çok önemli olduğunu söyledi. Balanlı şunları konuştu: “ Türkiye’de hukukun olduğunu bir defa daha bizlere hatırlattı. Uluslararası ortamda da hatırlatmış oldu. Bildiğiniz gibi Birleşmiş Milletler’in (BM) Keyfi Tutuklama Çalışma Grubu’nun vermiş olduğu bir karar vardı. Uluslararası bir karar. Bu da henüz Türkiye’de yankı bulmamıştı, uygulanmamıştı. Bu karar da aynı şekilde Anayasa Mahkeme’si kararı benzeri bizim adil yargılanmadığımızı, tutuklamaların keyfi olduğunu söylüyordu. Tabi bu kararla birlikte 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu tahliye kararları da önemli. Bu da bizi bir ölçüde rahatlattı. Bundan sonra yeni bir yargı süreci başlayacak. Bu yargı sürecinde biz adil yargılanmayı bekliyoruz. Bu adil yargılanmanın içerisinde delillerin değerlendirilmesi fevkalade önemli bir konu. Çünkü bizler bu 365 kişinin hepsi de sahte dijital delillerle yargılandı. Bu sahte deliller uluslararası geçerliliği olan bilirkişi kurulları tarafından incelenmeli. Bunların sahteliği bir kez daha bizim aldığımız 23 rapor paralelinde bir defa daha ortaya konulmalı ki bu davayı bitirecek olan konudur diye değerlendiriyorum.”

Haberin Devamı

Arkadaşlarına destek olmaya geldiler


“Hürriyetimize kavuşmuş olmaktan dolayı mutluyum. Ailelerimizle beraberiz. Bu bize ayrıca bir mutluluk veriyor. Bir rahatlama sağladı. Bütün avukatlarımıza, ailelerimize, sessiz çığlıklar sesimizi bütün dünyaya duyurdular, haklılığımızı bütün kamuoyuna yansıttılar, onlara da teşekkür ediyorum. “

“ Buraya gelmemin nedeni 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde Yargıtay kararından sonra haklarındaki karar bozulan arkadaşlarımızın duruşmalarını takip etmek için geldim. Onlarla birlikte olmak istedim. Mahkeme Heyeti’nin pozisyonunu görmek istedim. “
Eşi İffet Balanlı ise “Türkiye’de son yıllarda çok büyük hukuksuzluklar yaşandı. Türkiye öyle bir duruma geldi ki suçlular değil suçsuzlar yargılandı. İnşallah bundan sonra doğru düzgün bir hukuk sistemine kavuşuruz diye düşünüyorum.” dedi.
Avukat İlkay Sezer de şu açıklamada bulundu: “Anayasa Mahkemesi kararından sonra aslında bu dosyada da artık yapılacak başka bir şey kalmadı. İçerdeki usuli işlemler tamamlandıktan sonra geçen gün tahliyesine karar verilen dosyayla birleştirme yapılıp, tüm sanıklar açısından yeniden bir yargılama yapılması gerekir. Belki Yargıtay’ın beraat etmesi gerekir dediği 25 kişilik bir grup var. o gruba bu duruşmalar sonrası beraat kararı verilebilir. Ama diğerleriyle ilgili dosyanın birleştirilerek tek bir dosya halinde Anadolu 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasını bekliyoruz. Biz de onun için geldik”

Duruşmaya izleyici olarak katılan emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz ise şunları söyledi: “Eğer 11 nolu CD’yi bilirkişiye gönderir onun gerçekte hangi tarihte oluşturulduğu ortaya çıkarılırsa gerçek ortaya çıkacaktır. Bilimsel olarak kanıtlanmış bir husustur. Söyleyecek bir şey yok tertip açığa çıktı. Benim bundan sonra beklentim hukukun kuralları işletilirse gerçek adaletin ortaya çıkabileceğini düşünüyorum”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!