Arkadaşının borcu için amcasının koyunlarını çaldı

Güncelleme Tarihi:

Arkadaşının borcu için amcasının koyunlarını çaldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2009 16:08

KONYA’nın Yunak İlçesi’nde 28 yaşındaki Emin Koç, amcası Sadık Koç'un koyunlarını çaylıp satarak, nakliyecilik yapan arkadaşı 32 yaşındaki Muharrem Yalçınkaya’nın satın aldığı kamyonun taksidini ödediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Yunak İlçesi’ne bağlı Saray Beldesi’nde çiftçilik yapan 58 yaşındaki Sadık Koç’un, 13 Nisan Pazartesi günü gece saat 01.00 sıralarında evinin hemen yanında bulunan ağıl önünden 28 koyunu çalındı. Sadık Koç'un şikayetçi olması üzerine Yunak İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, eğitimli ‘Acun’ adlı köpeği de kullanarak araştırma başlattı. Jandarma, koyunların beldenin yakınındaki Karayayla köyüne kadar götürüldükten sonra bir kamyona yüklendiğini belirledi.

Koyunların yüklenildiği yerde kum bulan ekipler, beldede Muharrem Yalçınkaya’nın kamyonuyla kum taşıdığı bilgisine ulaştı. Araştırmayı genişleten jandarma, Muharrem Yalçınkaya’nın koyunları Sadık Koç’un, hayvan alım satım işleriyle ilgilenen yeğeni Emin Koç ile birlikte çaldığını, daha sonra Ilgın İlçesi’nde hayvan tüccarı 39 yaşındaki Abdülbarı Kasırga’nın yanına gittiklerini ve o gece orada kaldıktan sonra Kasırga ile birlikte bir kahvede 59 yaşındaki Yusuf Furullukoyak’a koyunları 4 bin 670 TL’ye sattıklarını belirledi.

Jandarma ekipleri Emin Koç, Muharrem Yalçınkaya, Abdülbari Kasırga ve Yusuf Furullukoyak'ı gözaltına aldı. Muharrem Yalçınkaya’nın babası Bayram Yalçınkaya üzerine kayıtlı 42 BK 189 plakalı kamyon da Konya Kamyon Garajı yanında park halinde bulundu. Kasırga ve Furullukoyak’ın verdikleri ilk ifadede Emin Koç ve Muharrem Yalçınkaya’nın koyunları kendilerinin olduğunu söylediğini belirtti.

Suçlarını itiraf eden şüphelilerden Emin Koç’un ifadesinde arkadaşı Muharrem Yalçınkaya’nın, 28 bin 800 TL’ye aldığı kamyonunun son taksidi olan 4 bin 670 TL’yi galeriye ödeyemediği ve bunun üzerine amcasının koyunlarını çaldıklarını, koyunları sattıktan sonra aldıkları parayı galeriye ödediklerini söyledi. Gözaltına alınan Kasırga ve Furullukoyak, dün çıkarıldıkları Yunak Adliyesi Nöbetçi Mahkemesi tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, sorguları tamamlanan Emin Koç ve Muharrem Yalçınkaya da bugün adliyeye sevk edildi. Çalınan koyunlar da sahibi Sadık Koç’a teslim edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!