Arjantin'e çapkın başkan

Güncelleme Tarihi:

Arjantine çapkın başkan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2001 01:51

Tarihinin en kötü ekonomik darboğazını yaşayan Arjantin'de 26 kişinin öldüğü yağmalamanın ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor.

İstifa eden Devlet Başkanı Fernando de la Rua'nın ülkeden çıkışına yasak getirildi. Geçici başkanlığa ise yıllar önce yardımcısı olduğu söylenen bir kadınla seks yaparken görüntüleri çekilen Peroncu partiden Adolfo Rodriguez Saa getirildi. Mart ayındaki seçimler öncesinde kimse zor durumdaki ülkenin yönetimini devralmak istemeyince, koltuk Adolfo Rodriguez Saa'ya kaldı.

Kongre'de çoğunluğa sahip Peroncu partide saatler süren pazarlıkların ardından hukukçu Adolof Rodriguez Saa'nın ismi konusunda anlaşma sağlandı.

Ülkenin iç kesimlerindeki küçük San Luis Eyaleti'nin 18 yıllık valisi olan Saa, 1993 yılında bir seks skandalıyla gündeme gelmişti. Saa, yardımcısı olduğu söyleyen bir kadınla sevişirken kameraya yakalanmıştı. Evli ve torun sahibi olan 54 yaşındaki vali, arkadaşlarının kendisini kaçırdığını ve zorla seks yaptırdığını iddia etmişti.

Pagina 12 Gazetesi'nin editörlerinden Sergie Kernian, ‘‘Saa, ancak böyle bir durumda başkan olabilirdi. Muhtemelen mutluluk duyuyordu, eski devlet başkanı olarak ileride bazı hoşluklar yaşayabiliyor, mesela adı bir caddeye verilir’’ diyor. Ancak Kernian, Arjantin'i belirsiz üç ayın beklediğini ifade ediyor.

Yeni Başkan Saa yardımcısıyla sevişirken gizlice videoya çekilmiş

Kimsenin sorumluluk almak istemediği Arjantin'de Kongre seks skandalıyla hatırlanan San Luis Eyalet Valisi Adolfo Rodriguez Saa’yı seçti. Saa, seçimlerin yapılacağı marta kadar görev yapacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!