Arınç'tan kavgasız siyaset kavgası

Güncelleme Tarihi:

Arınçtan kavgasız siyaset kavgası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2007 19:15

TBMM Başkanı Bülent Arınç, “Bu seçimden sonra da Türkiye'de istikrar devam etsin, kavgasız bir siyaset olsun” dedi.

Salihli Anadolu Öğretmen Lisesinin temel atma törenine katılan Arınç, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de istikrarlı bir siyaset ve güvenli bir ekonomi olduğu takdirde, neler başarabileceklerini ortaya koyduklarını belirtti.
“Koalisyonlarla Türkiye çok zaman kaybetti” diyen Arınç, bu seçimden sonra da Türkiye'de istikrarın devam etmesini ve kavgasız bir siyaset temennisinde bulundu. Arınç, şunları kaydetti:

“Türkiye'de istikrarlı bir siyaset olursa, güvenli bir ekonomi olursa, neler başarabileceğimizi ortaya koyduk. Kavgasız, çekişmesiz, baş göz yarmadan birbirimizi kötülemeden, el ele verdiğimiz zaman, siyaseti sadece hizmet olarak anladığımız zaman neler yapabileceğimizi başarabileceğimizi hepimiz ortaya koyduk. Bundan sonra da böyle olsun. Önümüz seçimdir. Bu seçimden sonra da Türkiye'de istikrar devam etsin, kavgasız bir siyaset olsun. Bunu söyleyen, arzulayan partilerle birlik olalım ve Türkiye tekrar eskiden yaşadığımız fakirlik, yoksulluk çekişme, çatışma günlerine dönmesin. Koalisyonlarda Türkiye çok zaman kaybetti.”

Batı ülkelerinde koalisyonların çok başarılı işler yaptığına işaret eden Arınç, şöyle devam etti:
“Ama ne hikmetse geriye dönüp bakıyorum, 35 yıllık siyasi geçmişim var. 70'li yıllardan bu yana 1960 darbesinden sonra ve hemen hemen 1965 ile 1969 kısmen hariç 1983 ve 1987'nin bir bölümü hariç, Türkiye hep koalisyon ile yönetildi. Koalisyonları biz çekişme olarak anlıyoruz. Belçika'da 7 partili koalisyon var. Onlar böyle anlamıyorlar. Ama biz çirkin siyaseti bugüne kadar devam ettirdik. Kavga ve çekişme yüzünden çok zaman kaybettik. Dolayısıyla Türkiye'ye istikrarlı hizmeti, ancak güçlü iktidarlar ve bu siyasetin anlayışını millete hizmet olarak gören zamanlarda yapabiliriz. Türkiye sahip olduğu demokratik değerleri özgürlükleri her zaman çok daha artırmak ve yükseltmek durumunda. İnşallah başarılı olacaktır.”

29 bin 687 metrekare alan üzerinde, 24 derslikli, 180 öğrenci pansiyonu, bin 500 kişilik spor salonu bulunan Anadolu Öğretmen Lisesinin temeli Arınç tarafından düğmeye basılarak atıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!