Arınç: Ucu nereye giderse gitsin

Güncelleme Tarihi:

Arınç: Ucu nereye giderse gitsin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2005 13:30

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, “Ucu nereye, kime kadar gidiyorsa gitsin, Türkiye'de yolsuzlukların üzerine süratle gidecek, onları tespit edecek, onları yargılayacak ciddi bir mekanizma kurulmuştur” dedi.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş'ta dün yapılan kurtuluş yıldönümü kutlamalarına katılan ve geceyi Kahramanmaraş'ta geçiren Arınç, DSİ Tesisleri'ndeki sabah kahvaltısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Arınç, enerji ihalelerindeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturmaya ilişkin soru üzerine, “Ucu nereye, kime kadar gidiyorsa gitsin, Türkiye'de yolsuzlukların üzerine süratle gidecek, onları tespit edecek, onları yargılayacak ciddi bir mekanizma kurulmuştur” dedi.

Yolsuzluk soruşturmasının adli bir konu olduğunu ve savcılığın gerekli işlemleri yaptığını ifade eden Arınç, şunları anlattı:

“Bu aşamada söylenecek hiçbir şey yok, konu yargıya intikal etmiştir. Konu titizlikle araştırılmalı, sorumlular tespit edilmeli. Bazı gazete haberlerinde iki milletvekilinin de bu işle bağlantılı olduğu yazılıyor, ben de bunları gördüm. Ama bu milletvekillerinin olaya karışıp karışmadıkları yine yargılama sonucunda anlaşılacak. Yargılama sırasında olaylarla ilişkileri olduğu tespit edilirse yapılacak işlemler belli.”

Haberin Devamı

Arınç, yolsuzlukların konuşulmadığı bir Türkiye'de yaşamayı kendilerinin herkesten çok istediğini ve Türkiye'nin yolsuzluk sorununu aşmakta olduğunu kaydederek, “Olayların üzerine gidilmektedir, bundan dolayı hepimizin mutlu olması gerekir. Nereye kadar giderse gitsin, kime kadar uzanırsa uzansın yolsuzluk iddialarının peşini bırakmayan bir hükümet var, meclis var. Türkiye bununla iftihar etmeli” diye konuştu.

Yolsuzluk iddialarına karışanlar hakkında milletvekili, bürokrat, bakan, müsteşar ayrımı yapılmadan hukuki işlem yapıldığını vurgulayan Arınç, bu konuda müsterih olunmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!