Arınç: "Terörün belini kıracağız, yok edeceğiz"

Güncelleme Tarihi:

Arınç: Terörün belini kıracağız, yok edeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2010 17:20

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “30 seneden beri Türkiye’nin başına bela olan terör musibetini de Allah’ın izniyle en kısa sürede çökerteceğiz, belini kıracağız ve yok edeceğiz” dedi.

Manisa'nın Demirci İlçesi’ne bağlı Bardakçı Köyü'nün 90 yıldır devam ettirdiği geleneksel hayır yemeğine ve yağmur duası programına bu yıl Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katıldı. 10 bin kişiye verilen hayır yemeğinde Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ve belediye başkanları da hazır bulundu. Bülent Arınç, hayır yemeklerinin Bardakçı Köyü’nde olduğu gibi Türkiye’nin her yerinde verildiğini belirterek “Bu bizim inancımızda, geleneklerimizde, örf, adetlerimizde var. Hayır yapıyoruz. Cemiyetler, sünnetler, mevlitler oluyor. İnsanlar birbirini sevdiklerini gösteriyorlar. Kavgasız, çatışmasız, huzur içinde gün geçiriyoruz” dedi.

“TERÖRÜN BELENİ KIRACAĞIZ”

Bülent Arınç, son günlerde artan terör olaylarına değinerek, “Türkiye’nin büyümesini, güçlenmesini, yeniden bir dev gibi ayağa kalkmasını istemeyenler terör belasını tekrar başımıza musallat ediyorlar. Gencecik insanlarımızı, askerimizi, polisimizi, gençlerimizi maalesef katlediyorlar. Bunun acısını icimizde taşıyoruz. 30 seneden beri Türkiye’nin başına bela olan terör mubsibetini de Allah’ın izniyle en kısa sürede çökerteceğiz, belini kıracağız ve yok edeceğiz inşallah” diye konuştu.

Türkiye’nin dünyada saygın bir ülke haline geldiğini söyleyen Arınç şöyle dedi:
“Türkiye bütün dünyada saygın bir ülke haline geldi. Sadece kendi bölgesinde değil, Türkiye büyüme hızında bu senenin rakamlarıyla artık rekorlar kırıyor. Yüzde 11'in üzerinde büyüme hızımız var. Avrupa ülkelerinin, Amerika'nın global krizden etkilenip iflas noktasına geldiği noktada Türkiye kendi ayakları üzerinde, IMF'yi bile kabul etmeden, ekonomisini başarıyla idare etmeye çalışıyor. Şu anda 17'inci en büyük ekonomi olarak kendisini hissettiriyor. İnşallah tarım kesimine de çiftçimize de işçimize de memura da çok daha fazla pay ayıracağız. Yeter ki bu istikrarlı yürüyüş devam etsin. Demokratikleşme konusunda atılan adımlara destek olunsun ve bu cennet vatanımızda başı dik, alnı açık olarak yaşamaya devam edilsin.”

Toplumu birbirine düşürmek isteyenlere halkın fırsat vermemesini isteyen Arınç, “Hayırlı bildiğiniz işlere mutlaka destek olun. Onun bunun dedikodusuna, fitnesine, yalanına hiçbir zaman kanmayın, birbirimizi aldatmayalım. Bu yolda yürüyen kim olursa olsun, memlekete hayırlı hizmetler yapıyor ve bunlara devam ediyorsa, bize düşen, onlara destek olmaktır. Onlarla memleketimiz için çalışalım ki kardeşlerimizin yüzü gülsün” dedi.

Arınç’a konuşmasının ardından hayatını kaybeden oğlu Fatih Arınç’ın Demircili halısına işlenmiş resmi hediye edildi. Bardakçı Köyü Muhtarı Muammer Bardakçı ise bu tür etkinliklerde kullanılmak üzere düğün salonu ve yemekhane projelerine destek istedi. Köyün yetersiz olan elektrik şebekesini güçlendirmesi için de yardım talebinde bulundu.

Arınç konuşmalarının ardından Manisa-Turgutlu çevre yolunun açılış törenine katılmak için Manisa'ya hareket etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!