Arınç: Kendimi zor tutuyorum

Güncelleme Tarihi:

Arınç: Kendimi zor tutuyorum
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 25, 2013 00:00

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Taksim'de her şey oldu, ama sonunda bir kadın geldi, afedersiniz üstünde ne varsa bir kenara attı, iç çamaşırlarıyla oynamaya başladı. Güya İsviçre'den gelmiş, güya doktormuş. Söylediği şey çok önemli, 'İsviçre'de özgürlük var, Türkiye'ye özgürlük getirdim'. Ben kendimi zor tutuyorum bir şey söylememek için" dedi.

Haberin Devamı

Arınç, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, haya sahibi olmayan, utanmayan, sıkılmayan, Allah'tan korkmayan insanların her kötülüğü yapabileceğini söyledi.

Hayanın herkesin yüzünde kırmızı kırmızı, pembe pembe dalgalanan güzel bir duygu olduÄŸunu dile getiren Arınç, şöyle konuÅŸtu:Â

"Allah bütün kadınlarımıza, çocuklarımıza, evlatlarımıza bu güzel duyguyu vermiÅŸ, haya sahibi kılmış bizi, Cenab-ı Hak. Bugün hayadan, ar duygusundan ÅŸikayet edenler var. Herkesi sokaÄŸa salıvermeyi, herkesin çırılçıplak kalmayı özgürlük bildiÄŸi, yanlış da olsa bir anlayış var. Bakınız Taksim'de her ÅŸey oldu, ama sonunda bir kadın geldi, afedersiniz üstünde ne varsa bir kenara attı, iç çamaşırlarıyla oynamaya baÅŸladı. Güya Ä°sviçre'den gelmiÅŸ, güya doktormuÅŸ. SöylediÄŸi ÅŸey çok önemli, 'Ä°sviçre'de özgürlük var, Türkiye'ye özgürlük getirdim'. Ben kendimi zor tutuyorum bir ÅŸey söylememek için."Â

Haberin Devamı



Ayıp, günah, kötü sayılanları yapmama konusunda haya ve edep sahibi olmaktan daha büyük bir nimet olamayacağını ifade eden Arınç, "Çıplaklığı özgürlük zanneden bir anlayış ve ona sahip olan insanlar da var. Elbette ben bunları doğru görmüyorum, ama bunlara kızmanın yanlış olduğunu söylemenin dışında da bir şey söylememiz mümkün değil. Bunları özendirme noktasında olmamalıyız" diye konuştu.

Arınç, hukuk kurallarına uymanın herkesin görevi olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bir genel başkan, lafının nereye gideceğini bilmez mi? Bir zamanlar 'Ergenekon nerede? Bu örgütün yerini söyleyin, hemen gidip üye olayım' demişti. Buldu mu, bulmadı mı bilmiyoruz ama milletvekilleri gitti, mahkemeyi bastılar. Ardından DHKP-C Örgütü'ne operasyon yapıldı. Yedi tane kapının arkasında, 9 tane kasayı oksijen kaynağıyla açmaya çalıştık, hala açamadık. Böyle bir örgüte arka çıktı, 'böyle bir örgütün yerini bana gösterin' demeye başladı. Neden? Çünkü 3-5 tane avukatın tutuklanması ve onların CHP'li zihniyette olması, onları fevkalade üzdü."

Şiddete dayalı olmayan her gösteri, yazı, karikatür ve televizyonun alabildiğine serbest olduğunu kaydeden Arınç, şiddetin, silahın, öldürmenin ve yakmanın olduğu hiçbir eyleme müsaade etmeyeceklerini bildirdi.

"Biri dövecekse millet dövsün, başkasının fiskesine bile tahammül etmeyiz"

"Başımızda taşıdığımız tek kural, tek inandığımız demokrasi ölçüsü, millet iradesi" diyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Millet iradesi, sokakta yakıp yıkarak ortaya çıkmaz. O, şiddete dayanmayan siyasetle olur. Yani farklı fikirleri, siyasi partiler, siyaset diliyle konuşurlar ve millet de bunlara inanırsa onları iktidar yapar. Şuna inansınlar, AK Parti 10 seneden sonra bugün yüzde 50'leri zorlayan bir parti ama seçime bir sene, öbür seçime 2 sene var. Eğer AK Parti, yanlış yaparsa AK Parti, millete verdiği sözleri tutmazsa, böbürlenir, gururlanır ve millete hizmet noktasında geri kalırsa bu millet, yüzde 50'yi yüzde 10'a bile düşürür. Millet, buna karar verdi mi bizim 'eyvallah' demekten başka bir yolumuz yok. Milletin verdiği her türlü karara biz razıyız. Biri dövecekse millet dövsün, başkasının fiskesine bile tahammül etmeyiz."

Arınç, sahip oldukları inançla darbecilerin, cuntacıların, plan, program yapanların hepsinin planlarını bozduklarını belirterek, "Yeter artık seni istemiyoruz' dedikleri anda milletin emanetini millete veririz. 'Sana pabuç bırakacak bir iktidar yok burada' dedik" ifadesini kullandı.

Mart sonundaki seçimlerde çok başarılı olmayı hedeflediklerini dile getiren Arınç, "Bu olaylar bize gösterdi ki bu hükümeti yıkmak için gizli, açık çok komplo, plan yapacaklar, çok düzen kuracaklar. Allah onların tuzaklarını bozacak" dedi.

AK Parti'ye karşı bütün partilerin birleşebileceğini vurgulayan Arınç, "Ben MHP tabanından başka yerlere koşa koşa gideceklerine inanmıyorum ama güçlü bir siyasi irade, onları CHP ile birleştirebilir. Onun dışındaki siyasi partilerin esasen çok fazla güçleri yok. Sırf 'AK Parti yıkılsın' diye o partilerle birleşebilir. Var mısınız tek başımıza milletimizden emaneti yüklenmek için bütün ülkenin insanlarını kucaklamak ve onların AK Parti'ye olan sevgilerini artırmaya?" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!