Arınç: Farklı sesler rejimi tehlikeye sokmaz

Güncelleme Tarihi:

Arınç: Farklı sesler rejimi tehlikeye sokmaz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2007 15:32

Meclis Başkanı Arınç, “ Farklı düşünsek de, farklı inansak da, farklı giyinsek de biz Türkiye ailesine aidiz” dedi. Arınç, “Her farklı sesin duyulması ile rejimimiz tehlikeye girmez” dedi.

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nın 87’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle özel oturumla toplandı.

Meclis Başkanı sıfatıyla son konuşmasını yapan Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine yönelik eleştirilere Genel Kurul Kürsüsü’nden de cevap verdi.

YENİ CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ

Cumhurbaşkanının seçim takviminden de bahseden Arınç, “16 Nisan’dan beri çalışma içerisindeyiz. Bugüne kadar 9 Cumhurbaşkanını bizzat seçen Meclisimiz, yeni Cumhurbaşkanımızı da aynı kararlılıkla ve özgüvenle seçmek üzeredir. Meclisimiz, yeni Cumhurbaşkanımızı da aynı kararlılık ve özgüvenle seçmek üzeredir” diye konuştu.

MESAJ ALINDI

“Kim ne derse desin, bu sürecin demokrasinin kuralları içerisinde olması gerektiği gibi sürdüğünü” vurgulayan Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde mesaj vermek isteyenlerin mesajının alındığını belirtti.

Arınç şunları söyledi:

“Meclisimiz özgürce bir tartışma ortamı yaşamaktadır. Biz, tartışmaları zenginlik olarak görüyoruz ve korku duymuyoruz. Kim; Meclisimize masaj göndermek için demokratik hakkını yasalar çerçevesinde kullanmışsa, bilsin ki onların mesajı alınmıştır. Bu yüce Meclis’in üyeleri, demokratik hakkını, kullanan herkese saygı göstermiştir ve seçim günü özgürce oylarını kullandığında, bu mesajları düşünecektir. Seçim günü geldiğinde, söz söyleme sırası Meclis’in olacaktır” diye konuştu.

FARKLI GİYİNSEKTE TÜRKİYE AİLESİNE AİTİZ

Meclis Başkanı Arınç, “ Farklı düşünsek de, farklı inansak da,, farklı giyinsek de biz Türkiye ailesine aidiz” dedi ve şöyle devam etti:

“Farklılıklarımız bizim için, korkulacak bir şey değildir. Bizler, demokrasiyi tehlikeye sokmadığı sürece özgürce tartışılmasını ve fikirlerin söylenmesini desteklemeliyiz. Her farklı sesin duyulması ile rejimimiz tehlikeye girmez. Bilakis tek sesli toplumlarda tehlike daha büyüktür. Çünkü konuşmayan toplum bağıran, ardından şiddet isteyen topluma dönüşür. Hepimiz aynı gemide yol alıyoruz. Kimse içinde hayatını sürdürdüğü ve battığında boğulacağı gemiye bilerek zarar vermez.”

MİLLETİMİN ENGİN AFFINA SIĞINIYORUM

“Her hareketimde, konuşmamda, temsil ettiğim Meclis’in saygınlığını önceledim. Bu gayretlerimin ne kadarını başardığımı, milletimin taktirine bırakıyorum” diyen Arınç, sözlerini “ Bu 5 yıllık dönem içerisinde, istemeden de olsa, bir yanlış yaparak Yüce Meclis’in saygınlığına gölge düşürmüşsem, milletimin engin affına sığınıyorum” diye bitirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!