Arınç: Bedelli askerlik konuşulmadı

Güncelleme Tarihi:

Arınç: Bedelli askerlik konuşulmadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2011 18:17

Hükümet sözcüsü, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısında “bedelli askerlik” konusunun gündeme gelmediğini belirterek, “bedelli askerlik konusunda bir düzenleme yapılacağını, burada temel göstergenin Türk Silahlı Kuvvetlerin (TSK) asker ihtiyacı olduğunu” dile getirdi.

Haberin Devamı

Arınç, bu konudaki açıklamanın ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan  tarafından açıklanacağını söyledi.

Bakan Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin açıklamalarının  ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kamuoyundaki ifadesiyle “bedelli askerlik” konusunda yapılan çalışmanın  ayrıntılarının sorulması üzerine Arınç, şu yanıtı verdi:

“Bugünkü Bakanlar Kurulu gündemimizde bu konu yoktu. Çünkü öncelikli  olan hususları değerlendirmeye alıyoruz. Tabii bu arada basınımızın, ben de sabah  saatlerinde bütün televizyonları izlediğimde, Ankara gündemine kulak  kesildiğimde, gazetelerin birkaç günde yaptıkları yayınları izlediğimde; bu konu  üzerinde farklı beklentilere yol açabilecek haberler yayınlanıyor. Bunların bir  kısmı kulis haberleri, bir kısmı belki verilere, bilgiye dayanan haberler. Ama  büyük bir hassasiyet taşıyan bu konuda, beklentileri köpürtmemek, yanlış yönlere  sevk etmemek ve böyle bir düzenleme olacaksa, bunun sonucunu sabırla beklemek durumundayız. Çünkü bu konu, kim tarafından konuşulursa konuşulsun,  belli yönlere çekilmekte, belki bizler de belli yönlere çekilebilecek cümleler kullanmaktayız.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Bu konu üzerinde benim söyleyebileceğim şudur; bilgim dahilinde olanı söyleyeyim; bedelli askerlik konusunda bir düzenleme yapılacaktır. Bu  düzenlemedeki temel gösterge, Silahlı Kuvvetlerimizin asker ihtiyacıdır. Bugüne  kadar olduğu gibi bu düzenleme içinde de Genelkurmayımızın, Türk Silahlı  Kuvvetlerinin, asker ihtiyacı birinci derecede dikkate alınacaktır. Ancak,  bedelli askerlik konusunda bir düzenleme yapılırken, siyasi kararı hükümetimiz  verecektir. Yaş sınırının ne olacağı, bedel noktasında miktarın ne olarak  düzenlenebileceği ve buna ilişkin detaylı bilgiler veyahut da kanun metninde yer alacak hususlar bizzat Sayın Başbakanımız tarafından açıklanacaktır.

Bu konu ne olur bir daha bize, bir başkasına sorularak dikkatleri başka  tarafa dağıtmadan, beklentileri farklı yönlerde odaklaştırmadan, o insanlarımızın  hassasiyetlerini düşünerek, büyük ümit ve hayaller içinde olmamalarını özen  göstermemiz lazım. Şunu rahatlıkla söyleyebiliyorum; bedelli askerlik konusunda,  bu isimli söylendiği için söylüyorum, bir düzenleme yapılacaktır. Bu düzenlemenin  kapsamı yaşı ve diğer şartları kanun tasarısında gösterilecektir. Elbette, bugüne  kadar olduğu gibi TSK'nın asker ihtiyacı önemle dikkate alınacaktır. Bütün  bunları bir araya getirecek düzenlemeyi de sanıyorum çok daha büyük vakit  geçmeden Sayın Başbakanımız bizzat açıklayacaktır.

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu'nun gündeminde olmamasına rağmen, Sayın Başbakanımızından   ve ilgililerden aldığım bilgi bu noktadır.”

Arınç'ın açıklamalarından diğer satır başları ise şöyle:

DEPREMDE ÖLENLERİN YAKINLARINA MAAŞ BAĞLANACAK

"Sayın Van Valisi'nin gazetecilerle bazı bilgileri paylaştığını biliyorum. Bu hususlar hem Bakanlığımızın hem de AFAD'ın takibindedir. Eksikler en kısa sürede giderilecektir.

İki depremde malul kalan veya ölen sigortalıların hak sahiplerine olumlu anlamda maaş bağlanması planlanıyor. Söz konusu kanun teklifinin yarın meclise sevk edilmesi bekleniyor. Ayrıca bu vatandaşların ailelerinden sağlık hizmetlerinde katılım payı alınmayacaktır."

Haberin Devamı

"SURİYE'DEN RESMİ ÖZÜR BEKLİYORUZ"

"12 Kasım akşamı Suriye'deki temsilciliklerimize saldırıyla ilgili olarak, oraların güvenliğinin sağlanmasının Suriyeli yetkililere ait olduğunu söyleyebiliriz. Sayın Muallim medya aracılığıyla özür dilemiştir. Suriye'den resmi bir özür bekliyoruz. Medya aracılığıyla gelen özrün resmi olarak tarafımıza iletilmesini bekliyoruz."

TRT GENEL MÜDÜRÜ YENİDEN ŞAHİN

Arınç ayrıca, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in görev süresinin dolması  nedeniyle müracaat eden adaylar arasından RTÜK'ün 3 adayı değerlendirmeye aldığını belirterek, üç ismin Başbakanlığa bildirildiğini ve 3 aday içerisinden  TRT Genel Müdürlüğüne yeniden İbrahim Şahin'in atanmasına dair Bakanlar Kurulu kararının imzalandığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!