Ariel Şaron yaşam mücadelesi veriyor

Güncelleme Tarihi:

Ariel Şaron yaşam mücadelesi veriyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2006 02:25

Yaklaşık 2 hafta önce geçirdiği, damar tıkanıklığına bağlı felç nedeniyle hastaneye kaldırılan ve hastaneden gülümseyerek ayrılan İsrail Başbakanı Ariel Şaron, beyin kanaması nedeniyle yeniden acilen kaldırıldığı Kudüs'teki Hadassah Ein Kerem hastanesinde yaşam mücadelesi veriyor.

Haberin Devamı

Şaron'un özel doktoru Şlomo Segev, hastanede basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Başbakan'ın ameliyatının planlandığı gibi gittiğini belirterek “Sabırlı olmamız lazım. Ekleyecek başka bir şeyim yok” dedi.
Başbakanlık Sözcüsü Raanan Gissin de spekülasyonlara meydan vermeyi istemediğini belirterek, “Ameliyat sona ersin, kamuoyu bilgilendirilecek” diye konuştu.

Şaron'un yakın danışmanlarından biri de “Bir mucize umut edin” ifadesini kullandı.
Beyin kanaması teşhisinden sonra ameliyata alınan Şaron'un durumunun ciddi olduğunun anlaşılmasıyla, İsrail televizyonları ve internet siteleri, normal yayın akışlarını keserek, hastaneye bağlandılar.
Çeşitli hastanelerden uzmanlar, televizyon kanallarında ameliyatın ne derece başarılı olabileceği ve sakıncalarıyla ilgili yorumlar yapıyor.

KATSAV VE NETANYAHU

İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav, yaptığı açıklamada tüm İsrail halkıyla birlikte Şaron'un iyiliği için dua ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Katsav, Şaron'un durumuyla ilgili olarak sürekli özel doktorundan, hastane yetkililerinden ve kabine sekreteri İsrael Maimon'dan bilgi alıyor. Likud'un yıllarca başkanlığını yaptıktan sonra yeni bir parti kuran Şaron'un durumu, eski partisinin yeni Başkanı Binyamin Netanyahu'yu da üzdü. Netanyahu, Başbakan Şaron'un sıhhatine kavuşması için dua ettiğini ve doktorların görevlerinde başarılı olmalarını dilediğini söyledi.

Şaron'un eski hükümet ortağı Şinui Partisi lideri ve eski Adalet Bakanı Yosef Tommy Lapid de, “ülke tarihinin en dramatik günlerinden birinin yaşandığını” belirtti.
İsrail'de başhahamlığın Ağlama Duvarı'nda Şaron'un iyileşmesi için toplu dua düzenleyeceği bildirildi.

İSRAİL KABİNESİ TOPLANIYOR

Öte yandan İsrail kabinesinin, Şaron'un beyin kanaması geçirerek ameliyata alınması üzerine olağanüstü toplantı yapacağı bildirildi.
İsrail televizyonu, toplantının, Şaron'un yetkilerini devralan yardımcısı Ehud Olmert başkanlığında yapılacağını duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!