Argoyla, omzu düşük yürümelerle bir yere varılmaz

Güncelleme Tarihi:

Argoyla, omzu düşük yürümelerle bir yere varılmaz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2011 00:00

MHP Genel Başkanı Bahçeli, TOKİ’nin çalışmalarını eleştirerek, “İktidara geldiğimizde arsasından tutun, müteahhidine, binanın kalitesine, ödeme şartlarına kadar TOKİ’yi tuğla tuğla inceleyeceğim Allah’ın izniyle. Bu milletin arsaları kimlere peşkeş çekilmiş, 9 yılda kim nasıl zengin olmuş bunun hesabını soracağız.” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, Erdoğan’a da “Argo kelimelerle, omzu düşük yürümelerle bir yere varılamaz” diye seslendi. Bahçeli, dün Çankırı’daki temaslarında özetle şunları söyledi:
Hükümeti istiyorum
Düşünün ve taşının. Aklınızın ve vicdanınızın sesine kulak vererek bir tercihte bulunun. MHP olarak her şeyimizle hazırız. Ancak eksik olan bir şey var onu gidermeye çalışıyoruz. O da şudur; halk seviyor ama oyunu alamıyoruz. Şimdi oy alma zamanı geldi. Herkesi denediniz, herkese gerekli oyları fazlasıyla verdiniz. Sıra MHP’de. Sizlerden destek istiyorum, ülkeyi yönetmek istiyorum arkadaşlar.
60. dönem de hakkın olur
Bir ailenin bir aileye iş verip, ekmek sahibi yapan kim olursa olsun eli öpülecek muhterem insanlardır. Yandaşları, yoldaşları besleyeceğin yerde, 150-200 işçi çalıştıran kriz nedeniyle fabrikanın kapatılmasına göz yumacağın yerde ona el uzat, eli iş tutan evine ekmek götürsün. Böyle bir şey yaptığın zaman senin üçüncü dönem değil, 60’ıncı dönem de olsa iktidar hakkın olur.
Türkiye’nin nereye gittiğini iyi görmemiz lazım. Bu televizyonlarda sabah 06.30’dan itibaren Recep Tayyip Erdoğan programı başlıyor, gecenin 02.00’sine kadar devam ediyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın televizyonlarda anlattıkları hakikaten doğru mudur? Bu Türkiye’nin sosyal ve ekonomik sorunları söylendiği gibi çözülmüş müdür?
3 maddeyi söylemiyor
Başbakan seçim sonrası yapmayı vaat ettiği Anayasa değişikliğinin içeriğini söylemiyor. Anayasanın değişmez 3 maddesi hakkında bir şey söylemiyor. Anayasada Türk milletine yer verilecek mi, iki dilli hayata yol açılacak mı? PKK’nın siyasallaşması için hukuki bir alt yapı mı olacak? Demokratik özerklik, federasyon gibi halkı kandıran birilerine verilmiş sözü yerine getiren bir anayasa değişikliği mi olacak?
Felakete götürme
Biz diyoruz ki önümüzde 39 gün var. Gazetelerin yandaşın olmuş, televizyonların yarısından fazlası senin, geri kalanını yandaşın haline getirmişsin. Elinde büyük bir imkan var. İster televizyonda anlat, istersen gazetelere ilan ver. De ki ‘Aziz milletim seçimlerde AKP’ye 367’nin üzerinde oy istiyorum. Sebebi bir anayasa değişikliği olacaktır. Yeni Anayasada şunlar şunlar olacaktır.’ Bunu diyebiliyorsan bu millet okusun, tartışsın,
senin dediğine ‘Evet’ diyorsa oy versin. Ama oyunu değişik yollarla alıp milleti aldatma. Milleti felakete götürme.

Elini öptüler

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dünkü seçim turunda gün boyu Çankırı’nın ilçe ve beldelerindeydi. Kent merkezinde saat 19.30’daki miting öncesi Şabanözü, Orta, Çerkeş, Atkaracalar, Kurşunlu, Ilgaz ve Korgun ilçeleriyle Yaylakent beldesine giden Bahçeli’ye gençler ve kadınlar büyük ilgi gösterdi. Gittiği ilçelerde çocuklar ve genç kızlar, MHP Lideri’nin elini öpmek için sıraya girdi. Bahçeli, el öpenlere teşekkür etti, çocukları sevdi. Ilgaz Dağı’ndaki saldırı nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konvoyuna da sinyal karıştırıcı (jammer) eklendi. Ilgaz’dan Korgun ilçesine geçen Bahçeli, yaptığı ilk açıklamada, “Yeni duydum üzücü bir olay” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!