Arena 10 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Arena 10 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2003 02:03

Türkiye'de araştırmacı televizyon gazeteciliğinin öncüsü Arena, 10'uncu yaşını önceki akşam Hürriyet Medya Towers'ta düzenlenen törenle kutladı. Kanal D'de yayınlanan, deneyimli gazeteci ve televizyoncu Uğur Dündar'ın yönetimindeki Arena'nın 10'uncu yaş kutlaması CHP, DYP, ANAP ve YTP genel başkanlarını da bir araya getirdi.

TELEVİZYONCULUKTA Türkiye'ye ilk uluslararası başarı ödüllerini getiren Arena'ın Genel Yayın Yönetmeni Uğur Dündar, 10'uncu yıl kutlama töreninde yaptığı konuşmada, özgür çalışma ortamı sağladığı ve baskıları göğüslediği için Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'a teşekkür etti. Dündar, şunları söyledi:

DOĞAN'A TEŞEKKÜR

‘‘Araştırmacı gazetecilik çok zordur. Ama onları özgürlükleri kısıtlamadan çalıştırmak çok daha zordur. Bu nedenle bize, batılı meslektaşlarımızın bile gıpta ettikleri özgür çalışma ortamını hazırladığı ve Arena'yı susturmaya yönelik dayanılmaz bastırmaların hiçbirini bize hissettirmeden göğüslediğini için Aydın Doğan'a içten teşekkürlerimi sunuyorum. Hiç abartmıyorum. Geçmiş siyasi iktidarlardan birinin, benim ve Emin Çölaşan'ın kontrol altında tutulması talebini reddettiği için Aydın Bey'in 500 milyon dolarlık bir kampanyasının durdurulduğunu ve maliyetimizin patrona çok ağır olduğunu biliyorum.’’

RÜŞVETİN BELGESİ

Arena'nın kısa sürede hırsızların, vurguncuların, hortumcuların, rüşvetçilerin ve hazineyi soyup ülkeyi borç batağına sürükleyenlerin amansız takipçisi olduğunu belirten Uğur Dündar, ‘‘Devletin bile yapamadığını, bütün ekip arkadaşlarımla zaman zaman gerçekleştirdik. Rüşvetin belgesi mi olur? diyenlere Emlakbank'ı hortumlayan Engin Civan'ın İsviçre'deki rüşvet hesabının belgesini gösterdik’’ dedi.

TEHDİT VE SALDIRI

Tehdit edildiklerini, saldırıya uğradıklarını ve iftiralara hedef olduklarını anlatan Dündar, konuşmasında, 8 aylık ikizlerinden hastanede ateşler içinde yatan Damla'nın başında bulunan üç çocuğunun annesi, eşi Yasemin Baradan Dündar’a teşekkür etti.

DÜNDAR MARKASI

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, ‘‘Uğur Dündar'ın kamuoyunda büyük ve etkili bir marka haline gelmesini, üzerinde çalışma yapılacak bir olay olarak gördüğünü’’ söyledi. Özkök, ‘‘Türkiye'de medyanın saygınlık getiren, önümüzdeki yıllarda çok daha fazla ihtiyaç duyacağımız bir gazeteci profilidir Uğur Dündar. O marka artık Uğur Dündar markası olmaktan çıkıp kamusal marka haline gelmiştir’’ diye konuştu.

Kimler katıldı

Arena'nın büyük ses getiren haberlerinden derlenen bir multivizyon gösterisinin yapıldığı geceye katılan davetlilerden bazıları şunlar:

İçişleri Başkanı Abdülkadir Aksu

Sanayi Bakanı Ali Coşkun

Enerji Bakanı Hilmi Güler

İstanbul Valisi Erol Çakır

Emniyet Genel Müdürü Kemal Önal

İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir

Doğan Medya Grubu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ

DYP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Bayar

İÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu

Eski Devlet Bakanı Masum Türker

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen

CHP milletvekili Bülent Tanla

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici

İşadamı Sakıp Sabancı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç

Eski TGC Başkanı Nail Güreli

İlhan Selçuk

Güneri Civaoğlu

Kenan Akın

Yaşar Kemal

Eski Milli Takım Teknik Direktörü Mustafa Denizli

Müjdat Gezen

Manken Deniz Akkaya

Liderler gecede buluştu

Arena'nın 10'uncu kuruluş gecesine katılan davetlileri Uğur Dündar, kapıda karşıladı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ANAP Genel Başkanı Ali Talip Özdemir ve YTP Genel Başkanı İsmail Cem, Arena'nın yaş günü kutlamasında bir araya geldi. Ağar ile Özdemir, genel başkan seçildikleri için birbirlerini kutladılar. Parti liderleri, konuşmaları, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'la birlikte dinlediler.

TRT’den Dündar’a hediye

TRT Genel Müdürü Yücel Yener, kurumda verdiği hizmetlerden dolayı Dündar'a porselen tabak hediye etti. Gecede konuşan ve Arena'nın bir dönem editörlüğünü de yapan Bilgi Üniversitesi Televizyon Gazeteciliği Koordinatörü Prof. Dr. Haluk Şahin, Dündar ve ekibinin 1990'larda karanlıkta bırakılmak istenen birçok olayı gazetecilik aşkıyla aydınlattığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!