ARD'de Türk filmi haftası

Güncelleme Tarihi:

ARDde Türk filmi haftası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2007 10:33

Haberin Devamı

ALMAN Birinci Televizyonu ARD önümüzdeki hafta Türkiye konulu üç filmi ekrana getiriyor. Senaryosunu Yavuz Tugrul'un yazdığı ve rejisörlüğünü Mustafa Ziya Ülkenciler'in yaptığı, Şener Şen ve Uğur Yücel'in başrollerde oynadığı "Eşkıya" filmi 7 Ocak 2007'de saat 23.30'da gösterilecek.

İstanbul'da çevrilen ve Horst Buchholz'un “İstanbullu Adamlarımız” adlı filmi 9 Ocak Salı günü saat 00.20'de, Fatih Akın'ın 2005 Berlin Film Festivali'nde 'Altın Ayı' ödülü alan 'Duvara Karşı' 11 Ocak 2007'de saat 22.45'de seyircilerle buluşacak.

EN İYİ FİLM

Fatih Akın'ın Amerika ve İngiltere'de gösterime giren Altın Ayı ödüllü filmi 'Duvara Karşı' (Gegen Die Wand), en iyi filmler listelerine de girdi. Birol Ünel ve Sibel Kekilli'nin rol aldığı film, İngiliz Film Enstitüsü'nün aylık sinema dergisi Sight and Sound'un en iyi 10 filmi listesinde yer aldı.

Haberin Devamı

54. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde en iyi film seçilerek 'Altın Ayı' ödülünün sahibi olan "Duvara Karşı", tutucu ailesinin baskısından kurtulmak için intihara teşebbüs eden ve ardından hastanede karşılaştığı 40 yaşlarındaki bir Türk'le göstermelik bir evlilik yapan genç bir Türk kızının hikayesini beyaz perdeye yansıtıyor.

İZLEYİCİ REKORU

Türkiye'de de izleyici rekoru kıran Şener Şen ve Uğur Yücel'in baş rollerde oynadığı Bulgar-Fransız ortak yapımı 'Eşkıya' filmi, ARD'de Türk ve Alman seyircileri önüne çıkıyor. Cudi Dağları'nda yakalanıp 35 yıla mahkûm olan, ceza evinden çıktıktan sonra da yıllar önce kendisini jandarmaya ihbar eden Berfo'yla (Kâmuran Usluer), onun kaçırdığı çocukluk aşkı Keje'yi (Şermin Şen), İstanbul'da arayan eşkıya Baran'ın (Şener Şen) öyküsünü konu alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!