Arazideki kemiklerin sırrını SIM kart çözecek

Güncelleme Tarihi:

Arazideki kemiklerin sırrını SIM kart çözecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2009 15:13

TEKİRDAĞ'da spor yapmak için araziye çıkan Ferit Yavuz, insan kafatası ve kemiklere rastladı. İhbar üzerine çevrede araştırma yapan jandarma, kemiklerin 200 metre yakınında da kanlı erkek elbisesi ve bir cep telefonu buldu. Olayın cinayet olduğu üzerinde duran jandarma, tahrip edilmiş SIM karttaki numaraları çözerek ölen kişinin kimliğini belirlemeye çalışacak.

İstanbul'da yaşayan ney ustası 62 yaşındaki Ferit Yavuz, önceki gün Tekirdağ- Malkara karayolunun 20'nci kilometresindeki bağevine gitti. Geceyi bağevinde geçiren Yavuz, sabah saatlerinde spor yapmak için dışarıya çıktı. Bir süre koştuktan sonra geri dönen Ferit Yavuz, çevrede bulunan mantarları incelerken kemikleri fark edince durumu hemen Jandarma’ya bildirdi.

KANLI ELBİSELER VE CEP TELEFONU BULUNDU

Olay yerine gelen jandarma, ilk olarak kemiklerin bulunduğu alanı güvenlik çemberine aldı. Yaklaşık 1 kilometrelik alanda araştırma yapan askerler, kafatası ve kemiklerin bulunduğu yere 50 metre uzaklıkta kanlı bir erkek iç çamaşırı buldu. Cinayet ihtimali üzerinde duran jandarma, kemiklerin yaklaşık 200 metre ilerisindeki çalılar arasında da parçalanmış kanlı bir pantolon ile cep telefonu buldu.

Jandarma kriminal ekipleri, 40 yaşlarında bir erkeğe ait olduğu tahmin edilen kemikleri ve kafatasını incelenmesi için titizlikle toplayarak İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderdi.

Jandarmanın olay yerinde yaptığı ilk incelemede kemiklerin üzerinde et parçalarının bulunduğu tespit edildi. Toplanan kemiklerin 6 ay önce ölen bir erkeğe ait olduğunu belirleyen jandarma, bulunan kemiklere ait kişinin bıçaklanarak veya kurşunlanarak öldürüldüğü ihtimali üzerinde duruyor.

KAFATASINI KARPUZ ZANNETTİM’

Çalışmayan cep telefonu içindeki SIM kartı inceleyen jandarma, kartın tahrip edilmiş olduğunu belirledi. Laboratuvar ortamında incelemeye alınan SIM karttan, kemiklerin ait olduğu erkek olduğu sanılan kişinin kimliğine ulaşılmaya çalışılacak.

Kemikleri bulup jandarmaya haber veren Ferit Yavuz, İstanbul'da yaşadığını belirterek şunları anlattı:

“Ben Karahisarlı Köyü'ndenim ama sürekli İstanbul'da kalıyorum. Benim burada bir bağ evim var, 15- 20 günde bir geliyorum. Her sabah koşuya çıkıyorum bu alanlarda. Sabah erken saatlerde yine koşmak için çıktım. Dönerken mantar var mı diye çevreye baktım. Kafatasını gördüğümde eski bir karpuza benzettim. Hani kurumuş ve içi geçen karpuzlardan zannettim. Biraz dikkatli incelediğimde insan kafatası olduğu fark ettim ve hemen jandarmayı aradım.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!