Arap Birliği: Gözlemci heyeti acilen Suriye'den çekilmeli

Güncelleme Tarihi:

Arap Birliği: Gözlemci heyeti acilen Suriyeden çekilmeli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2012 15:36

Arap Birliği danışma komitesi Arap Parlamentosu, Şam yönetiminin devam eden şiddet ve kötü muameleleri gizlediği gerekçesiyle Arap Birliği'nin gözlemci misyonunun acilen Suriye'den çekilmesi çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Arap Parlamentosu Başkanı Ali El Salim El Debaş, Suriye'de şiddetin devam ettiğini belirterek, olanlar nedeniyle Arap gözlemcilerin bu ülkede bulunmalarının Arap halkının kızgınlığını artırdığını, gerçekleri bulma misyonuyla gönderilme amacının boşa çıkarıldığını söyledi.

 

Debaş, Suriye rejiminin, Arap Birliği'nin gözleri önünde insanlık dışı hareketlerine devam etmek için Arap gözlemcileri "örtü" olarak kullandığını ifade etti.

 

Arap Parlamentosu, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi'ye de gözlemcilerin acilen geri çekilmesi hakkında bir kararı kabul etmeleri için Arap Dışişleri Bakanlarını toplaması çağrısında da bulundu.

Haberin Devamı

 

Arap Parlamentosu, Arap Birliği'ne Suriye ile ilişkilerin dondurulması için ilk teklifi yapan organ olmuştu.

 

Arap Birliği'nden bir yetkili, Arap Parlamentosu'nun çağrısıyla ilgili yaptığı açıklamada, gözlemci misyonunun başarısı hakkında yargıda bulunmak için henüz çok erken olduğunu belirterek, gözlemcilerin bir ay daha Suriye'de kalmasının ve daha fazla gözlemcinin bu ülkeye gönderilmesinin planladığını kaydetti.

 

İSVİÇRE VİZE VERMEDİ

İsviçre mahkemesi, İsviçre'deki avukatını ziyaret etmek isteyen Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın kuzeni Hafız Mahluf'un vize verilmesi talebini reddetti.

 

İsviçre Federal Mahkemesi'nin talebin reddiyle ilgili Perşembe günü verdiği karar, bugün İsviçre'de yayımlanan NZZ am Sontag gazetesinde yer aldı.

 

Mahluf'un mahkemeden, kendisine yönelik uluslararası yaptırımları nasıl tersine döndürebileceğini avukatıyla görüşmek için vize talebinde bulunduğu belirtildi.

 

Haberin Devamı

40 yaşındaki Albay Mahluf, Suriye Genel İstihbarat Kurumu'nun Şam müdürü olduğu kaydedildi.

 

AB'nin Mahluf'a yaptırım kararında, Suriyeli yetkilinin, rejime karşı ayaklanmalarının bastırılmasına öncülük eden Beşşar Esad'ın küçük kardeşi Mahir Esad'a yakın olduğu belirtiliyordu.

 

İsviçre geçen hafta da Şam yönetiminin üst düzey yetkilileriyle bağlantılı hesaplardan 50 milyon İsviçre Frankı tutarındaki hesapları dondurduğunu bildirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!