Aranan katil 34 yıldır hapisteymiş

Güncelleme Tarihi:

Aranan katil 34 yıldır hapisteymiş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2013 14:49

Almanya'da polis bir genç kızı kazıkla deşerek öldüren sapık katili 34 yıldır bulamıyordu. Oysa adalet çoktan devreye girmiş ve aranan katili 34 yıl önce hapse atmıştı bile.

Haberin Devamı

Hagen kentinde yaşayan Brunhilde Entz 1979'da 18 yaşındayken tecavüze uğrayıp, vahşice öldürüldü. Aradan yıllar geçmesine rağmen polis sapık katilin izine bir türlü rastlayamadı. Ancak olayın üzerinden 34 yıl geçtikten sonra başka bir tecavüz soruşturması kapsamında yapılan DNA testiyle katil tespit edildi. Buna göre katil zaten 34 yıldır tutuklu olan Dieter F. idi. 

Alman tarihinin en azılı tecavüzcü katillerinden olan 69 yaşındaki Dieter F.'in Brunhilde'yi öldürdükten iki ay sonra bir kadını daha tecavüz edip boğduğu, cesedi ortadan kaldırırken yakalandığı ortaya çıktı. Sapık katile taciz ve tecavüz suçlarından sabıkalı olduğu için 1980'de ömür boyu hapis cezası verildi.

KAZIKLA PARÇALAMIŞ

Duyanları "Kadere bak" dedirten olay şöyle gelişti: Bir mağazada satış elemanı olarak çalışmaya başlayan Brunhilde Entz 9 Ocak 1979'da Hagen'in Altenhagen kentinde evlerine 900 metre uzaktaki bir birahanede arkadaşlarıyla buluştu. Burada saat 02.00'ye kadar eğlenen genç kız daha sonra vedalaşıp evine doğru yürümeye başladı. Bu sırada yandaki birahanede oturan o zamanlar 35 yaşında olan Dieter F. de çıktı ve kızı takip etti. Issız bir noktada kadına saldırdı ve tecavüz etti. Daha sonra beraberinde getirdiği bir kazıkla genç kızı delik deşik eden sapık kaçtı. Otopsi sonucunda kızın neredeyse tüm organlarının paramparça olduğu, vücudunun tamamen ağır şekilde tahrip edildiği belirlendi.

Haberin Devamı

BU KEZ YAKALANDI

Bu cinayetten sonra Hohenlimburg semtindeki evine giden katil ikinci cinayet planını da gerçekleştirdi. Aradan iki ay geçtikten sonra Hagen'den 230 kilometre uzaktaki Mainz kentinde başka bir kadına tecavüz edip yine benzer şekilde kazıkla öldüren Dieter F. bu kez yakayı ele verdi. Şu anda Diez cezaevinde yatan sanık, şimdi ikinci kez ömür boyu hapis istemiyle yargılanacak. Dün Hagen'de başlayan davada da sanık hakkında ikinci kez ömür boyu hapis kararının çıkması bekleniyor.

DNA'LAR UYUŞUYOR

Korkunç cinayeti DNA testi sonucu aydınlatan ekibin başındaki komiser Martin Erlmann, sapığın genç kızı tanınmayacak hale getirerek kendi izini kaybettirmeye çalıştığını belirterek, otopsiden sonra saklanan ceset parçalarındaki genetik izlerin Dieter F.'den alınan örneklerle birebir uyuştuğunu söyledi. Savcılık da DNA verilerine göre genç kızı Dieter F.'in öldürdüğüne kesin gözüyle bakıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

Şu anda 82 yaşında olan Brunhilde'nin babası Dietrich Entz ise, katilin 32 yıldır bulunamaması nedeniyle yaşadıkları huzursuzluğun azaldığını, zanlının zaten hapiste olmasıyla teselli olduklarını söyledi. Brunhilde Entz öldürüldüğünde 18 yaşındaydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!