Arafat ve El Fetih’e ’terörist’ denmişti

Güncelleme Tarihi:

Arafat ve El Fetih’e ’terörist’ denmişti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2006 01:23

AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, geçmişte Yaser Arafat ve ’El Fetih’ için "Terörist" denildiğini, ancak daha sonra barış anlaşmaları imzalandığını vurgulayarak, "HAMAS için de bu mümkün olabilir" dedi.

Fatsa, TBMM’de düzenlediği basınla sohbet toplantısında Filistin seçimlerini kazanan HAMAS’ın Lideri Halid Meşal’in Türkiye ziyaretini değerlendirdi. "Dünyanın söylemek isteyip de söyleyemediğini biz söyledik" diyen Fatsa, bir gazetecinin "Pek etkilenmişe benzemiyorlar" sözlerine, "Etkilenir, etkilenmez biz görevimizi yaptık. Neticelerini önümüzdeki günlerde göreceğiz" karşılığını verdi. HAMAS ziyaretiyle ilgili herkesin ’ayrı telden’ konuştuğunu kaydeden Fatsa, şunları söyledi:

"Ziyaret, HAMAS halkı adına sorumluluk ve endişelerin artık demokratik platformlarda olması gerektiği, hem silah, hem demokrasinin bir arada olmayacağı, siyasi sorumluluk için silahın bırakılması, iki tarafın da birbirini tanıması gerektiği konularının bir kez daha anlatılmasından öte birşey değil."

Davutoğlu açıklaması
Başbakanlık kaynakları, HAMAS’ın siyasi lideri Halid Meşal’in Türkiye ziyaretinde etkin rol oynayan Ahmet Davutoğlu’nun karar mercii olmadığını kaydederek, "Ziyaret, Başbakanlığa yapılmadı. Kabul de Başbakan tarafından gerçekleştirilmedi. Başbakanlık söz konusu olduğunda kararların nasıl alındığı ortada. Karar mercii bellidir. Hiçbir olaya kişiye fonksiyonunu aşan anlamlar yüklenmemeli" dedi.

İSRAİL SEÇİMLERİ

Hükümet, İsrail’in, HAMAS’ın Ankara ziyaretine bu kadar sert tepki vermesini, "seçim atmosferi"ne bağladı. Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Mart ayında İsrail’de de seçim yapılacağını anımsatarak, "Seçimden sonra bu ilişkilerin normale avdet etmesi gerektiğini, iki taraf arasında arzu ediyoruz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!