'Araç benim' diyor ama inandıramıyor

Güncelleme Tarihi:

Araç benim diyor ama inandıramıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2009 10:57

Trabzon'un Of ilçesinde bir kişi, çalınan ve hırsızlar tarafından üzerinde birçok değişiklik yapılan otomobilin kendisine ait olduğunu ispatlamak için 22 aydır hukuk mücadelesi veriyor.

Haberin Devamı

Of ilçesinde Coşkun Daşdemir'in (32) 61 FF 569 plakalı 1991 model otomobili, 2008 yılının şubat ayında evinin önünde park halindeyken çalındı.
Yaklaşık 2 ay sonra otomobilin bazı parçalarının ilçedeki bir oto aksesuarcısına satıldığını tespit eden güvenlik güçleri, derinleştirdikleri soruşturma sonucunda, otomobili Giresun'un Çanakçı ilçesinde buldu.

Plakası, şasi numarası, koltukları ve döşemeleri değiştirilerek Sabri K'ye satıldığı belirlenen otomobili çaldığı belirlenen 4 kişi de aracın bulunmasından kısa süre sonra yakalandı. Bu kişilerden biri 4 ay hapis cezası alıp, bu cezasını tamamladı.

Sanıkların yargılandığı Of Asiye Ceza Mahkemesi'ndeki dava sürecinde müşteki olarak yer alan Daşdemir'in otomobilin kendisine teslim edilmesini istemesi üzerine bilirkişi incelemesi yapıldı.

Haberin Devamı

Bir güvenlik uzmanı ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç, Dr. Cevdet Demirtaş tarafından ayrı ayrı yapılan bilirkişi incelemesinde, Daşdemir'in verdiği detayların sözkonusu araçta bulunduğu tespit edildi.

Diğer incelemelerini de tamamlayan bilirkişiler, aracın Coşkun Daşdemir'e ait olduğu yönünde kanaatlerini bildiren raporu mahkemeye sundu.
Ancak Daşdemir, aradan geçen 22 aylık süreye rağmen, dava süreci devam ettiği için polis merkezi önünde lastikleri patlak şekilde bekletilen aracı hala alamadı.

Daşdemir, “Bazı aksamları ve şasi numarası değiştirilen aracın bana ait olduğu, mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda belirtildi” dedi.
Of Emniyet Müdürlüğü yanında park halinde bekletilen aracının çürümeye yüz tuttuğunu öne süren Daşdemir, “Lastikleri patlak, farları kırık halde polis merkezi yanında duruyor. Tutuklanan hırsız cezasını tamamlayıp cezaevinden çıktı. Ben hala otomobilimi alamadım. Olayın mağduru bendim, 22 aydır çektiğim bu sıkıntıyla daha da mağdur edildim” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!