‘Arabalar 2’ vizyonda da son sürat

Güncelleme Tarihi:

‘Arabalar 2’ vizyonda da son sürat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2011 00:00

DISNEY Pixar’ın animasyon filmi ‘Arabalar’ın 19 Ağustos’ta vizyona giren devam filmi ‘Arabalar 2’ geçtiğimiz hafta sonu 1 miyon 906 bin 785 TL’lik bir hasılata ulaştı. Böylece Türkiye’de en iyi açılış yapan animasyon filmi olarak bir rekora imza attı.

Haberin Devamı

Filmde Yekta Kopan’ın seslendirdiği ünlü yarışçı Şimşek McQueen’in bir numaralı rakibi İtalyan Francesco Bernolulli’ye Cem Yılmaz sesiyle hayat veriyor.
Yıldız yarışçı Şimşek McQueen ve çekici Mater, Arabalar 2’de dünyanın en hızlı arabasını belirlemek için düzenlenen ilk Dünya Grand Prix’sinde yarışmak üzere denizaşırı ülkelere gidince dostluklarını da heyecan verici yeni yerlere götürüyorlar.
John lasseter 2006 Altın Küre ödüllü Arabalar’dan sonra serinin ikinci filmi için yine direksiyon başında. Arabalar 2’nin yardımcı yönetmeni ise Oscar ödüllü Ratatuy filminin yapımcısı olan Brad Lewis. Yapımcılığı görsel efekt sektörünün deneyimli ismi Denise Ream (Yukarı Bak filminin yapımcısı, Yıldız Savaşları III, Sith’in İntikamı filminin görsel efekt yapımcısı) üstleniyor.

Haberin Devamı

Bir Zamanlar Anadolu’da yola Adana’dan çıkacak

17-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 18. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin programı açıklandı. Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’ filminin galası da festival kapsamında yapılacak.

Büşra BOZOK AYTEK
BU yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin tanıtım toplantısı dün Hilton Oteli’nde yapıldı. 17-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalin en önemli özelliği, Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği ve Cannes Film Festivali’nde ‘Büyük Ödül’ aldığı ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’ filminin ilk gösteriminin yapılacak olması. 21 Eylül’de yapılacak gala ile Türk sinemaseverlerle buluşacak olan film, 23 Eylül’de vizyona girecek.
Festivalin ‘Yaşam Boyu Onur Ödülleri’ yönetmen Ali Özgentürk ile oyuncular Kadir İnanır ve Nebahat Çehre’ye takdim edilecek. Bölüm kapsamında Özgentürk’ün yönetmenliğini yaptığı ‘Görünmeyen’, ‘At’, ‘Çıplak’ ve ‘Kalbin Zamanı’; İnanır’ın rol aldığı ‘Ah Gardaşım’, ‘Katırcılar’, ‘Selvi Boylum, Al Yazmalım’, ‘Tatar Ramazan’ ve ‘Yılanların Öcü’ ile yine Çehre’nin rol aldığı ‘Seyyit Han’ ve ‘Kahreden Gençlik’ filmleri izleyiciyle buluşacak.
14 film yarışacak
Festivalin ‘Ulusal Uzun Metraj Film’ dalında bu 14 film yıl yer alıyor. Filmleri yönetmen Derviş Zaim başkanlığında, oyuncu Beste Bereket, sinema yazarı ve akademisyen Bülent Vardar, senarist/oyuncu Ebru Ceylan, yönetmen ve senarist Selim Demirdelen, yazar Yekta Kopan’dan oluşan jüri değerlendirecek.
Festivalde ‘En İyi Film’ ödülünün sahibi 350 bin lirayla ödüllendirilecek. Ayrıca, ‘En İyi Yönetmen’e 75 bin, ‘En İyi Senaryo’ya da 30 bin lira para ödülü verilecek. Ödül töreni 21 Eylül Cumartesi günü yapılacak. ’Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’, ‘Öğrenci Filmleri Yarışması’ ve ‘Akdeniz Ülkeleri Kısa Film yarışması’ kapsamında verilecek toplam ödül miktarı ise 936 bin TL.
Sinema Müzesi açılacak
18. Uluslararası Altın Koza Film Festivali yarışmalı bölümlerin heyecanının yanı sıra, özel bölümler ve özel gösterimlerle sinemaseverlere zengin bir program hazırlıyor. Özellikle Nâzım Hikmet’ten esinlenerek hazırlanan ‘Ben
Asyalıyım - Ben Afrikalıyım’ bölümünde
Asya ve Afrika kıtalarından yükselen sinemanın en çarpıcı örnekleri gösterilecek.

Haberin Devamı

Adana Sinema Müzesi’nin açılışının yapılacağı ve Yılmaz Güney’in eşyalarının sergileneceği festivalde ayrıca Yılmaz Güney için bir program hazırlandı.

Hem dekoru hem de programıyla gündemde

BARCELONA’da düzenlenecek ‘Inside İç Mekân Festivali Ödülleri’nde ‘Kültür Yapıları’ kategorisinde ilk beş finalist arasına girerek büyük başarı elde eden İKSV Salon, yeni sezonda kapılarını 15 Eylül’de 12’nci İstanbul Bienali’nin ‘Perşembe Partisi’yle açacak. Eylül ayında, son yılların en etkili caz gitaristleri arasında gösterilen John Scofield ve grubunu iki gece üst üste ağırlayacak. Yeni sezonun ilk ayında İKSV’nin gözde mekânı Salon’da sahne alacak bir diğer isim, tüm dünyada ses getiren İngiliz grup Lamb. Lamb, 30 Eylül ve 1 Ekim tarihlerinde Salon sahnesinde olacak. www.saloniksv.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!