Apple, Beyaz Saray’dan NASA’ya kadar Blackberry’nin adını sildi

Güncelleme Tarihi:

Apple, Beyaz Saray’dan NASA’ya kadar Blackberry’nin adını sildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2011 10:21

Apple ürünleri, ABD federal hükümetine bağlı kurumlarda Blackberry'i sildi.

Haberin Devamı

ABD’nin bazı yerlerinde, belki de tam şu dakika içinde, bir “kötü adam” bir gözetleme kamerası tarafından takip ediliyor. Attığı her adım izleniyor. Ancak bir televizyon ekranında değil. Televizyon ekranlarından suçluları takip etmek 2009’da kaldı. Alkol, Tütün, Silah ve Patlayıcılar Bürosu gibi federal ABD kurumları artık takiplerini iPad üzerinden yapıyor.

 

Bu bir film değil, Apple Başkanı Steve Jobs’ın rüyası. Federal hükümet ise eskisi değil, 2.0 versiyonuyla karşımızda. Öyle ki Başkan Barack Obama bile iPad’ini sürekli yanında taşıyor. Çarpıcı tüketici ürünleri, ABD’nin federal kurumlarında Blackberry’i tarihe gömerken, iPhone’lar ve iPad’ler bakanlıkları istila ediyor.

Haberin Devamı

 

‘OLAĞANDIĞI BİR TALEP VAR’

Bu büyük dönüşümün ekonomik yansıması da büyük olacak. Washington’daki iş kültürüne adapte olmuş şirketler büyük hasar görecek olsa da uzmanlar, daha yenilikçi ürünlerle işgücünün etkinliliğinin önemli ölçüde artacağını belirtiyor.

 

Hükümet, bu amaç doğrultusunda çalışanlarının yeni teknolojiler kullanmasını istiyor.

 

Apple ürünlerinin federal kurumlarda yayılmasını sağlamak için faaliyet gösteren Agilex Technologies şirketinden Tim Hoechst, “Son 90 günde aldığımız talep olağandışı” yorumunu yaptı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!