Apo'nun servetine tedbir hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Aponun servetine tedbir hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bebek katili Öcalan'ın ‘‘vatana ihanet’’ten Ankara'da yargılanacağı yarınki duruşmada, mahkemenin İmralı'ya taşınması kararı bekleniyor.

DGM Başsavcılığı, gizli yürütülen çalışmalarla Apo'nun mal varlığını belirlemeye çalışıyor. Bu çalışma tamamlandığında Apo'nun servetine tedbir konulacak ve bu paralar, şehit yakınlarına tazminat olarak verilecek.

Ankara 2 No'lu DGM, yarın bölücübaşı Abdullah Öcalan'ı, MED TV'deki konuşması, çeşitli DGM'ler ve Adana'dan görevsizlikle gönderilen PKK eylemlerinden tek başına ikinci kez ‘vatana ihanetten’ idamla yargılayacak. Yarınki duruşmaya Öcalan ‘güvenlik’ gerekçesiyle çıkarılmayacak.

Yarınki duruşmada süpriz bir gelişme yaşanmazsa mahkeme, DGM Yasası'na göre ‘güvenlik’ gerekçesiyle yargılamanın Öcalan'ın tutuklu bulunduğu İmralı Adası'nda yapılmasına karar verecek.

Ankara DGM Başsavcılığı Öcalan ve PKK'nın mallarını da araştırıyor. Ankara 2 No'lu DGM, Öcalan'ın 2 milyon 250 bin dolarlık kişisel serveti, PKK ve kendisi üzerine kayıtlı mallarının nerede olduğunun kesin tespiti halinde tedbir kararı koyabilecek.

Tedbir konulan bu paralar şehit ailelerine tazminat olarak aktarılacak.

İddianame hazırlığını sürdüren savcılar Nuh Mete Yüksel, Talat Şalk ve Hamza Keleş'in henüz Öcalan'ın yurtiçi ve yurtdışındaki mallarına tedbir koydurma konusunda kesin karar veremedi. Ancak, Öcalan'ın ve PKK'nın başta Suriye, Almanya ve Yunanistan olmak üzere örgüte ve kendi üzerine kayıtlı malvarlığı bulunup bulunmadığı da gizli bir çalışma ile istihbarat birimleri tarafından araştırılıyor.

Bu çalışma sonunda, Öcalan'ın başta 800 milyarlık serveti ve kişisel mallarının yeri kesin olarak belirlenirse derhal harekete geçilecek.

Savcılık, bu malların bulunduğu ülke ile Yardımlaşma Anlaşması'nda karşılıklı olarak yargı kararlarını tanıma ‘‘Tenfiz’’ hükümleri bulunması halinde Ankara 2 No'lu DGM'ye başvurarak, tedbir konulmasını isteyecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!